student
2016-09-30

2016-09-30

Tidigare JU-student prisad för bästa examensarbete inom lärarutbildningen

Fredag 30 september tog Jenny Svedbro, tidigare student vid Högskolan för lärande och kommunikation, emot Göran Emanuelsson-stipendiet för bästa examensarbete inom lärarutbildningen.

Foto: Birgitta Lundberg

Jenny Svedbro, som tog examen våren 2016 på grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurs F-3, har skrivit ett av Sveriges bästa examensarbeten. I sitt arbete undersöker hon vilka möjligheter att lära sig multiplikation som erbjuds via appar i skolan. Hon har undersökt ett stort antal övningar i appar för datorer, läsplattor och mobiler och har sett att de allra flesta innehåller belöningar med endast ett korrekt svar eller med tidsmätning. Titeln på Jennys examensarbete är "Vad erbjuds i app-djungeln?".

- Jag är jätteglad och tacksam, speciellt roligt är det att veta att arbetet kommer ut till andra intresserade, säger Jenny.

Juryns motivering lyder: "Examensarbetet berör ett aktuellt och praktiknära problem utifrån intressanta teoretiska utgångspunkter. Arbetet är välstrukturerat, med en tydlig avgränsning och fokuserade frågeställningar, samt väl beskrivet."

Jenny delar årets stipendium med Denice D’Arcy som skrivit arbetet Hur feedback på uppgiftsnivå och processnivå kan skilja elevers resonemang åt i matematik vid Högskolan Dalarna.

Pristagarna utses av Nationellt centrum för matematikutbildning vid Göteborgs Universitet. Priset delas ut i form av resestipendium.

Läs mer om stipendiet här.