student
2017-09-14

2017-09-14

JU Sustainability Day 20 september

Presentationer, workshops och panelsamtal med fokus på hållbarhet äger rum på campus under JU Sustainability Day den 20 september.

Hållbarhet står på schemat under JU Sustainability Day som arrangeras hållbarhetsnätverket JU Sustainability Network. Dagen innehåller ett fullspäckat schema med presentationer, workshops och panelsamtal med representanter från både JU och det lokala näringslivet.

Dagen inleds kl. 08.00 i sal B1033 på JTH med en presentation av Marcela Ramirez Pasillas, projektledare på JU Sustainability Network. Kl. 10.30 kliver Parul Sharma upp på JU-aulans scen för en presentation om FN:s hållbarhetsmål och kl. 13.15 deltar representanter från Jönköpings näringsliv i ett panelsamtal om hållbarhet i praktiken.

Hela programmet för dagen finns här.

JU Sustainability Day annordnas för första gången i år och är en del av klimatveckan, vars syfte är att bidra till att nå visionen om att Jönköpings län senast år 2050 ska vara ett plusenergilän. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.