student
2018-05-14

2018-05-14

Vill du vara med och bygga eller marknadsföra JUs nästa solbil?

Sök kursen "JU World Solar Challenge" senast 1 juni

Vill du vara med och bygga och/eller marknadsföra Jönköping Universitys nya solbil inför Bridgestone World Solar Challenge i Australien hösten 2019? Vi söker dig som är duktig, driven, företagsam, en lagspelare, brinner för hållbarhet och som vill utmana sig själv genom att vara del av, och t o m leda, en otroligt spännande verksamhet: JU Solar Team.

JU World Solar Challenge ges som tre delkurser på halvfart om vardera 15 hp med start hösten 2018. Beroende på din bakgrund som ingenjörsstudent eller student från t ex grafisk design, medie- och kommunikationsvetenskap eller företagsekonomi så kan du välja på två olika kurser, antingen att vara med och konstruera själva bilen eller att fokusera på marknadsföring av bilen.

- Du hjälper oss utveckla och bygga världens bästa solbil eller sköter ekonomi- och marknadsföringsbiten i vår verksamhet.
- Du bidrar till att JU ska vinna Bridgestone World Solar Challenge 2019 i Australien.
- Du lär dig saker som du aldrig lär dig i klassrummet och växer som person och i din yrkeskompetens.
- Som medlem och ledare i JU Solar Team knyter du kontakter med Sveriges med framgångsrika företag.

Ta ditt livs utmaning, bli del av ett sammansvetsat lag som jobbar stenhårt men som har kul tillsammans, och investera i din yrkesframtid. Detta är en chans som bara ges en gång! Läs mer om förra årets studentteam och erfarenheter på https://jusolarteam.com/about/

Välj en av dessa kurser:

JTH World Solar Challenge: Del 1 (3) 15 hp
Denna kurs som riktar sig till ingenjörsstudenter. Du tränas i att utföra ingenjörsarbete i samarbete med andra i form av ett projekt där nödvändiga kunskaper identifieras och inhämtas för att kunna lösa uppdraget att konstruera och optimera solbilen inför JTHs deltagande i World Solar Challenge.

JU World Solar Challenge: Projektstyrning, entreprenörskap och marknadsföring - Del 1 (3) 15 hp
Denna kurs som riktar sig till ingenjörsstudenter samt studenter inom
t ex grafisk design och webbutveckling, medie- och kommunikationsvetenskap eller företagsekonomi. Du ges kunskaper inom tvärfunktionellt arbete, projektarbete, entreprenörskap och marknadsföring genom projektet ”JU World Solar Challenge”. En viktig uppgift är samarbeta med de sponsorer som krävs för att utveckla och konstruera en konkurrenskraftig solbil men även att delta i flertalet praktiska aktiviteter i projektet.

Välkommen med din ansökan senast 1 juni.
Har du frågor om kurserna, kontakta jan.weiss@ju.se