student
2018-10-18

2018-10-18

Studenter från Produktutveckling med möbeldesign ställer ut Bergman- möbler i Paris

Den 19 oktober öppnar Institut Suedois i Paris en stor hyllningsutställning till Ingmar Bergman som är en del i ”Ingmar Bergman 100-years”. Studenter ifrån programmet Produktutveckling med Möbeldesign har bjudits in för att ställa ut Bergman-inspirerade designmöbler.

Ingmar Bergman 100-years är ett stort projekt med flera olika evenemang som görs för att fira Bergmans arv, samt visa på hans fortsatta inverkan på konst och design än idag trots att det gått dryga 10 år sedan hans bortgång.

Efter att studenterna från Produktutveckling mot möbeldesign ställt ut sina Bergman-inspirerade möbler i samband med filmfestivalen i Cannes, väcktes ett intresse ifrån franska institutet, som då bjöd in dem för att medverka även vid den här utställningen.

Nuvarande studenter från programmet har därför varit på plats i Paris och hjälpt till med uppbyggnaden av miljöerna. Sju stycken Bergman-Möbler designade av studenter som gick ut produktutvecklingsprogrammet i våras kommer att finnas på plats under hela utställningen.

Den 18 oktober mellan klockan 18:00-20:00 är det vernissage med fri entré. Sedan öppnar utställningen den 19 oktober och håller öppet tills den 6 januari 2019. Institut Suedois räknar med att cirka 10 000 besökare kommer att se utställningen under den här perioden.

Mer information kring utställningen kan hittas på Institut Suedois h Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.emsida, and mer detaljer kring möblerna går att läsa i den här foldern Pdf, 5.6 MB, öppnas i nytt fönster..

Det går också att följa Produktutveckling med möbeldesign-studenterna och se fler bilder ifrån utställningen via deras instagramkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..