student
2019-03-11

2019-03-11

Visning av testchassin för solbilen 2019

Det här årets testchassi är nu klar! För fjärde gången bygger JU Solar Team en solcellsbil inför tävlingen Bridgestone World Solar Challange i Australien.

JU Solar Team består av en grupp studenter, från tekniska högskolan, ekonomihögskolan och skolan för lärande och kommunikation, som bygger den optimala solbilen i syfte att delta i tävlingen Bridgestone World Solar Challange. Det här är fjärde gången som JU Solar Team ställer upp i tävlingen och representerar Jönköping University.

Sedan i höstas har studenterna som medverkar i JU Solar Team arbetat flitigt i verkstaden. Konstruktionsteamet har haft sina händer fulla med att bygga och färdigställa testchassin för solbilen 2019.

Syftet med testchassin är att kunna verifiera komponenterna innan de sätts in i den riktiga bilen. Genom att göra detta kan de se till att endast de bästa varianterna av varje komponent väljs. Målet är att bygga en snabbare, säkrare och bättre bil än föregående årsmodeller.

Det gedigna arbetet firades med en visning av test chassin tillsammans med sponsorer och partners. Det var en lyckad kväll och teamet ser fram emot nästa event. En avtäckningscermoni kommer att hållas när den riktiga bilen är klar då alla som vill ska få möjlighet att se den. Mer info om det kommer senare i vår. Håll utkik!