student
2019-04-02

2019-04-02

#VADÅMACHOKULTUR?

Ja, vad innebär det att vara kille idag? Varför tycks det fortfarande vara så svårt för killar att prata känslor? Varför skriker killar högst i klassrummen? Kan det vara machokulturens fel? Vad är förresten machokultur och hur mycket kan den egentligen påverka oss.

I denna föreläsning lyfter Under Kevlaret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.på locket och pratar om det vi ofta inte talar om. Vi i UNITE är glada att, tillsammans med Studentkåren och GIRLS UNITE, kunna välkomna Under Kevlaret till Jönköping University för en föreläsning med utgångspunkt i just machokultur, maskulinitetsnormer och hur dessa kan kopplas till killars psykiska hälsa.

Under Kevlaret är en ideell organisation som arbetar opinionsbildande och stödjande för killars psykiska hälsa. Projektet grundades i mars 2016 av Mårten Granlund och består idag av ca 20 killar och män - som på olika sätt vill inspirera andra killar och män till att prata om känslor, be om hjälp och stötta varandra.

Föreläsningen arrangeras av UNITE i samarbete med Studenthälsan. De 50 första som kommer till föreläsningen bjuds på ett lunchpaket!

När och var? 9 April i JU AULAN (HLK) mellan 12:00-13:00.

#VADÅMACHOKULTUR? En föreläsning om vad det innebär att vara kille idag