student
2019-08-14

2019-08-14

Vinnare av MMTC Thesis Award 2019

The Media, Management and Transformation Center (MMTC) är stolta över att tillkännage vinnarna av JIBS / MMTC Thesis Award 2019.

Diplom till examenshögtid, närbild

Text

Återigen har MMTC:s uppsatstävlingen fått många bra förslag inlämnade

Tidigare under våren uppmanade MMTC alla att skicka in förslag på uppsatser och avhandlingar som behandlade ämnen relaterade till grundläggande förnyelse av företag och / eller branscher och marknader. Av särskilt intresse för i år var  forskning om digitalisering, hållbarhet, internationalisering och transformation. 

Juryn vid MMTC har nu, med stor noggranhet, valt 8 medförfattare och 4 avhandlingar som de vinnare. De har tilldelats ett stipendium, ett certifikat och en möjlighet att utveckla sin studie till en publicerbar artikel tillsammans med en av MMTCs forskare. Resultaten av de vinnande avhandlingarna kommer också att spridas på JU:S forskarblogg Vertikals.se samt MMTCs egen webbsida.

De vinnande uppsatserna och dess författare är: 

Micaela Johansson och Elisa Kromer har tilldelats 15 000 kronor för sin vinnande avhandling med titeln "Påverkan av digital servitisering på värdesamskapande i industriell tillverkningssektor."

Philipp Feise och Paul von Hatzfeldt har tilldelats 10 000 kronor för sin avhandling med titeln "Effekterna av digitalisering på att hantera projektgrupper."

Peter och Marius Stolz har tilldelats 10 000 kronor för sin avhandling med titeln "Business Model Innovation in SMEs: How Resource Scarcity Påverkar villkoren för Business Model Innovation."

Marina Hafner och Katharina Malmström har tilldelats 10 000 kronor för sin avhandling med titeln "Digitalisering av intralogistik: påverkan på företagets hållbarhet."

JIBS och MMTC är tacksamma för alla som skickat in bidrag till tävlingen och gratulerar vinnarna!