student
2019-09-07

2019-09-07

Guld och brons till Jönköping University Rowing Association!

Lördag den 7 september avgjordes finalerna i European Universities Championship in Rowing på Munksjön och Jönköping Universitys egna roddlag tog medaljer i två av lördagens lopp! 

Amanda Tholin tävlade i lördagens första lopp, B-final i singel damernas lättvikt, och slutade på en sjätteplats. En knapp timme senare var det dags för det första medaljhoppet, då Filip Nilsson och Eskil Borgh i herrarnas dubbel A-final. Det var ett otroligt jämnt lopp som Filip och Eskil vann framför hemmapubliken med knappa sekunden. 

Filip Nilsson och Eskil Borgh med sina guldmedaljer! Foto: Dharmateja Chalasani

Julian Patrick Abuzeni tävlade i C-finalen herrarnas singel på eftermiddagen och kom på tredjeplats. Bara minuter senare var det dags för dagens andra medaljhopp då Eskil Borgh tävlade i sin andra gren för dagen, nämligen A-finalen i herrarnas singel. Det såg under större delen av loppet ut som att han skulle placera sig i den nedre delen av resultatlistan, men efter en otrolig spurt lyckades han komma ikapp toppen och efter en lång väntan på målfotot hördes publikens jubel när det blev klart att han tog brons!

Dagen bjöd på ett minst sagt varierande väder men publiken var ihärdig och stämningen på topp. Ett stort grattis till Filip Nilsson och ett dubbelt grattis till Eskil Borgh, vilka fantastiska prestationer!

Eskil Borgh tar emot sin bronsmedalj. Foto: Katie Bingham

Från vänster: Joel Naukkarinen, silvermedaljör, University of Eastern Finland, Samuel Mckeown, guldmedaljör, Queens University Belfast och Eskil Borgh, bronsmedaljör, Jönköping University. Foto: Fredrika Fröjd