student
2019-10-01

2019-10-01

Nominera till Årets unga ledande kvinna 2019

Nu kan du nominera till utmärkelsen Årets unga ledande kvinna i Jönköpings län. Förra året utsågs Helén Truong, tidigare student från Jönköping University.

Det är femte gången utmärkelsen ska delas ut – en satsning som på sikt ska bidra till att fler kvinnor återfinns på ledande positioner. Utmärkelsen startades 2015 mot bakgrund av att Jönköpings län då var sämst i landet gällande antalet ledare som är kvinnor. Jönköping University är med och stödjer projektet och vår rektor Agneta Marell sitter med i juryn. 

Nominering

aretsungaledandekvinna.se kan allmänheten från och med 1 oktober och fram till och med den 31 oktober 2019 nominera kvinnor under 35 år som bor i länet. Därefter påbörjas gallringsarbetet och under februari 2020 kommer en lista på ledarförebilder att publiceras.

En av dessa vinner högsta pris och får utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. StyrelseAkademien kommer dessutom dela ut ett specialpris, en styrelseutbildning, till den förebild på listan som visar störst potential att vara med och bidra till att öka andelen kvinnor i länets styrelser.

Vem kan nomineras till Årets unga ledande kvinna?

En ledare är ett vitt begrepp och utmärkelsen vänder sig brett, till alla typer av ledare. Vi välkomnar ledare inom näringslivet, offentlig sektor och ideell verksamhet. Ledare från stora och små verksamheter. VD:ar, förändrare, företagsägare, styrelseledamöter, mellanchefer, regionchefer, föreningsledare, opinionsbildare samt alla andra som känner sig eller betraktas som ledare, säger Nana Björnberg.

Kriterierna för att kvalificera sig till listan är att den nominerade:

  • är en ledare boende i Jönköpings län
  • är kvinna född 1984 eller senare
  • kan uppvisa resultat av sitt ledarskap
  • är en förebild i sitt sätt att agera
  • har en förmåga att inspirera sin omgivning
  • inte är en del av tidigare års listor.

Så tag chansen att nominera en kvinna du känner till årets mest prestigefyllda lista.