student
2019-10-23

2019-10-23

Kom ihåg att nominera till Årets unga ledande kvinna 2019

31 oktober stänger nominering till utmärkelsen Årets unga ledande kvinna i Jönköpings län. Jönköping ligger fortfarande lågt i de nationella mätningarna över antalet kvinnor i bolagsstyrelser och som egenföretagare, detta vill vi tillsammans ändra på. Nominera därför en studiekamrat i din närhet som är en förebild och inspiration för andra.

aretsungaledandekvinna.se kan allmänheten fram till och med den 31 oktober 2019 nominera kvinnor under 35 år som bor i länet. Därefter påbörjas gallringsarbetet och under februari 2020 kommer en lista på ledarförebilder att publiceras.

Det är femte gången utmärkelsen ska delas ut – en satsning som på sikt ska bidra till att fler kvinnor återfinns på ledande positioner. Jönköping University är med och stödjer projektet som drivs av Science Park och Handelskammaren och vår rektor Agneta Marell sitter med i juryn. Det är flera studenter och alumner som blivit nominerade under åren och förra året utsågs Helén Truong som vinnare, tidigare student från Jönköping University.

Vem kan nomineras till Årets unga ledande kvinna?

En ledare är ett vitt begrepp och utmärkelsen vänder sig brett, till alla typer av ledare. Vi välkomnar ledare inom näringslivet, offentlig sektor och ideell verksamhet. Ledare från stora och små verksamheter. VD:ar, förändrare, företagsägare, styrelseledamöter, mellanchefer, regionchefer, föreningsledare, opinionsbildare samt alla andra som känner sig eller betraktas som ledare, säger Nana Björnberg.

Kriterierna för att kvalificera sig till listan är att den nominerade:

  • är en ledare boende i Jönköpings län
  • är kvinna född 1984 eller senare
  • kan uppvisa resultat av sitt ledarskap
  • är en förebild i sitt sätt att agera
  • har en förmåga att inspirera sin omgivning
  • inte är en del av tidigare års listor.

StyrelseAkademien kommer dessutom dela ut ett specialpris, en styrelseutbildning, till den förebild på listan som visar störst potential att vara med och bidra till att öka andelen kvinnor i länets styrelser.

Tag chansen att nominera en kvinna du känner till årets mest prestigefyllda lista. Lycka till!