student
2019-11-19

2019-11-19

JURA utsedda till årets förening på Studentidrottsforum 2019

Under helgen fick föreningar i Sveriges Akademiska Idrottsförbund diskutera bl.a. studentidrottens framtid för 2020-talet. JURA utsågs till årets förening! Grattis säger vi!

Årets förening  – JURA, Jönköping University Rowing Association


Forumet bjöd även på (såklart) fysisk aktivitet, galamiddag och inspirerande föreläsning. Under galamiddagen delades Årets utmärkelser ut: Årets förening, Årets eldsjäl, Årets film och Årets foto. Nedan presenteras vinnarna.

Årets förening – JURA, Jönköping University Rowing Association

JURA – Jönköping University Rowing Association vann med motiveringen: "Årets förening är ett levande bevis på att det går att föra samman människor från hela världen kring en idrott. Årets förening har lyckats skapa en stimulerande miljö för både nybörjare och studenter som tränar och tävlar på elitnivå. De senaste åren har föreningen vidgat sina vyer och gjort en häftig resa ut i Europa. I september 2019 stod de själva som värdar när drygt 500 studentroddare från över 80 europeiska universitet kom till deras egen sjö. Med engagemang och delaktighet har den lilla föreningen visat att det stora är möjligt!"

Övriga vinnare var:

  • Årets Eldsjäl: Fredrik Mattsson, Halmstad Studenters Idrottsförening.
  • Årets studentidrottsfilm: VUGI.
  • Årets studentidrottsfoto: Anton Widlund, IKSU.

Stort grattis från JU för ett väl genomfört Rodd-Em tidigare i höst och till den fina utmärkelsen!


#jura #jönköpinguniversityrowing #catchthefeeling


Motivering till utnämningen Årets Förening, JURA