student
2020-08-14

2020-08-14

Information till studenter med anledning av coronaviruset

Inför starten av höstterminen vill vi på Jönköping University påminna alla våra studenter om några viktiga saker med anledning av coronavirusets utbrott. JU följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har gjort anpassningar i både undervisning och på campus.

När du kommer till campus kommer det att finnas informationsskyltar med riktlinjer. Du kan också ta del av dem längst ner på den här sidan. I varje lektionssal kommer ett maxantal av 50 personer få befinna sig. För mindre utrymmen så som matsalar och datasalar kommer det också att finnas ett specificerat maxantal. Läs igenom informationen innan du går in i respektive lokal.

Det är viktigt att vi hjälps åt att hålla nere antalet personer som befinner sig på campusområdet samtidigt och därför ser vi helst att man endast befinner sig på campus när man har lärarledd undervisning och studerar hemifrån när det är möjligt.

Jönköping University anser, i enlighet med Folkhälsomyndigheten, att individen har ett stort ansvar. Alla måste bidra till att minimera smittspridningen. För att göra detta krävs att man alltid stannar hemma när man har symtom, att man är noggrann med handhygien och att alla håller avstånd till varandra.

Det är också viktigt att du håller dig uppdaterad via ju.se/corona Öppnas i nytt fönster. och svar på vanliga frågor finns i FAQ för studenter Öppnas i nytt fönster..