student
2020-09-02

2020-09-02

JU Solar Team igång igen: "Alltid ett äventyr"

JU Solar Team.

Nya JU Solar Team hade förra veckan sitt första möte. Erika Willumsen berättar att hon gick med i JU Solar Team för att få en chans att prova på arbetslivet.

JU Solar Team har startat upp igen. Slutmålet är att tävla i Bridgestone World Solar Challenge i Australien i oktober nästa år.

- Det är alltid ett äventyr att konstruera en ny bil med ett nytt team, säger Magnus Andersson, projektledare för JU Solar Team.

JU Solar Team.

16 deltagare ingår i den här upplagan av JU Solar Team.

Nya JU Solar Team hade förra veckan sitt första möte för den här omgången. 16 studenter ingår i laget och en av nykomlingarna är Josef Wernersson, som förra året deltog i Chalmers solbilsprojekt.

- Jag jobbade mycket med elektroniken på den bilen och hoppas kunna använda mig av mina erfarenheter därifrån och bidra med lite tips och tricks till JU Solar Team, säger Josef Wernersson.

JU Solar Team.

Josef Wernersson var förra året en del i Chalmers solbilssatsning och hoppas kunna bidra med tips och tricks därifrån.

Han tycker det känns roligt att byta lag till JU Solar Team och tror att de kommer att slå Chalmers i Bridgestone World Solar Challenge.

- JU har bättre erfarenheter och bättre resurser, säger han.

Erika Willumsen, som sitter med i solbilsprojektets marknadsgrupp, gick med i JU Solar Team för att bli del i ett projekt som kan ge henne en chans att prova på arbetslivet.

- Man knyter kontakter med företag och jag ville testa att samverka med studenter som pluggar lite olika program, säger hon.

Företag kan lyfta solbilsprojektet

Erika Willumsen berättar att marknadsgruppen ska stödja mekanikgruppen genom att möta deras behov. 

- Jag hoppas kunna hjälpa till med att hitta företag som kan stötta oss för att projektet ska lyfta ännu mer, säger hon.

Roligast i projektet tycker hon är att få kontakt med företag och hon säger att de behandlar dem som vilken samarbetspartner som helst.

- Jag är inte rädd för att göra de grejerna, att prata inför en styrelse om varför vi gör det här och vad det är bra för, säger Erika Willumsen.

JU Solar Team.

Slutmålet för JU Solar Team är att tävla i Bridgestone World Solar Challenge i Australien i oktober nästa år.

För Oskar Ogarp är det första gången han är med i JU Solar Team. Han har bland annat byggt en el-long board och arbetat som montör på Volvo och SKF. Han tycker det är häftigt att arbeta med framtida teknik och hoppas förutom sina kunskaper inom montering och mekanik kunna bidra med ett gott humör.

Projektledaren Magnus Andersson tycker det är roligt att bilda ett nytt team att dela framgångar och motgångar med. Inledningsvis ska deltagarna försöka hitta sin plats i teamet där de kan bidra som mest. I början kommer de även att jobba med idéer och prototyper till solbilen, som börjar byggas efter jul. Bridgestone World Solar Challenge i Australien äger rum 22-30 oktober nästa år.

JU Solar Team.

Magnus Andersson, projektledare för JU Solar Team, går igenom olika typer av solbilar.