student
2020-09-22

2020-09-22

Save the date 16/12: Barnrättskonferens ”Barnet som rättighetsbärare – vad innebär det i praktiken?”

Den 16 december är Hälsohögskolan medarrangörer till "Barnet som rättighetsbärare", en helt digital konferens för dig som är intresserad av barns rättigheter. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen inleder dagen som fokuserar på hur man kan tillämpa barns rättigheter i praktiken och du som JU-student är varmt välkommen att delta!

"Barnet som rättighetsbärare" är en konferens och mötesplats för dig som arbetar med eller på annat sätt är engagerad i barnrättsfrågor inom olika verksamhetsområden i samhället. Till årets helt digitala konferens, som fokuserar på hur du kan tillämpa barnets rättigheter i praktiken välkomnas du som är intresserad av barnrättsfrågor.

Konferensen erbjuder något för alla, vare sig du möter barnet under dess fritid, i skolan, inom socialt arbete, inom hälso- och sjukvård, eller om du arbetar med eller är engagerad i barns utsatthet, utemiljöer och relationer.

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister och ansvarig för arbetet mot segregation och diskriminering, är konferensens inledningstalare. Fler spännande och intressanta föreläsare tillkommer!

Läs mer om konferensen och anmäl dig via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hos Länsstyrelsen.

Konferensen arrangeras av fokusgrupp Barnets rättigheter i Jönköpings län, i samarbete med Region Jönköpings län, Kommunal utveckling, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Jönköping University, Habo kommun, Jönköpings kommun, Erikshjälpen och Rädda Barnen.