student
2021-04-06

2021-04-06

Ny jobbsökarapp för JU-studenter

En grupp före detta studenter från Jönköping International Business School (JIBS) Tekniska högskolan (JTH) har skapat en mobilapp som ska koppla ihop arbetssökande studenter från Jönköping University (JU) med företag inom Jönköpingsregionen.

- Det är som Tinder för jobbsökande, säger medgrundaren Jan-Phillip Arps.

image:MagnetMe/Unsplash

Jobbsökande kan vara frustrerande och tidsödande. Man lägger ner mycket tid och möda på att skriva och skicka ut sitt CV till företag, och det finns ingen garanti för att man får en intervju.

Tre JU-studenter har utvecklat en ny jobbapp som heter Employchain som de tror kommer att hjälpa JU-studenter att lättare komma i kontakt med lokala företag.

- I stället för att skriva CV kan studenterna skapa en profil på bara några minuter från sin egen mobiltelefon. Dessa profiler får lokala företag tillgång till, och de kan sedan kan kontakta studenterna direkt, säger Jan-Phillip Arps

Enligt grundarna av Employchain kommer appen att visa lediga jobb från ett stort antal lokala företag, inklusive lokala nystartade företag, som inte alltid syns på rekryteringssidor.

- Vår app ger företagen en detaljerad inblick i studenter från alla fyra fackhögskolorna vid JU. Det kommer att visa dem vilket program en student har studerat och vilka färdigheter och erfarenheter denna utbildning har gett dem. Företagen får tillgång till högkvalitativa profiler och effektiva filter för att hitta rätt kandidat, säger Jan-Phillip Arps.

Besök Employchain webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda ner appen för Android Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och iOS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.