student
2021-09-20

2021-09-20

Jönköping University utser Årets alumner

På onsdag den 22 september kommer Jönköping University (JU) dela ut utmärkelsen Årets alumner under en ceremoni i JU-aulan. Eventet kommer också att livestreamas vilket innebär att alla som vill kan följa ceremonin. Mats Jackson, prorektor på Jönköping University, kommer dela ut pris till de fem som sedan kan titulera sig Årets alumn 2021.

logga

JU:s fyra fackhögskolor (Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Tekniska högskolan, Jönköping International Business School) samt Jönköping University Enterprise – har under hösten samlat in nomineringar för Årets alumn. Därefter har respektive fackhögskolas ledning enats om en tidigare student som blir den som får ta emot utmärkelsen vid ceremin på onsdag.

– Våra alumner är ju verkligen en länk mellan oss och samhället, och det är viktigt för oss att behålla kontakten med dem. Denna utmärkelse är ett sätt att främja, erkänna och belöna alumner som gjort framstående insatser inom sin yrkesroll eller som privatperson, säger Mats Jackson, prorektor på JU

JU har länge arbetat med alumner då de är viktiga ambassadörer för lärosätet. Alumnerna har mycket erfarenheter, dels från sin studietid på JU, dels från yrkeslivet, och i många fall goda tips att dela med sig av. Att utse årets alumner under en ceremoni är dock en ny företeelse för JU, men något som planeras bli ett årligt återkommande event.

Ceremonin

Prorektor Mats Jackson kommer inleda ceremonin med att tilldela utmärkelsen Årets alumn till alla fem utnämnda alumner och läsa upp motiveringarna. Ceremonin efterföljs av ett panelsamtal som leds av Andreas Torén från Career center, där alumnerna samtalar om sina erfarenheter från lärosätet, sina yrkesliv och lite tips till nuvarande studenter.