student
2021-12-15

2021-12-15

Trötta men nöjda efter ett dygns livesändning

Den 14 december klockan 10.00 startade en dygnslång livesändning av radio från en glasbur på campus. Radio K, ett utskott under LOK, studentföreningen på Högskolan för lärande och kommunikation, arrangerade evenemanget tillsammans med Studentkåren för att samla in pengar till Musikhjälpen som i år har ändamålet ”För en värld utan barnarbete”.

Dygnet innehöll många olika aktiviteter så som intervjuer med ämnesinsatta personer, livemusik, musikquiz, stand up, tävlingar och auktioner. Bredvid glasburen på campus ordnades ett julmarknadsområde där föreningar och utskott från Jönköping University (JU) hade lotterier och aktiviteter, även Erikshjälpen var på plats för att informera om sitt arbete mot barnarbete, både i och utanför buren.

– Jag tycker personligen att det roligaste nog har varit det stora engagemanget från alla andra studenter, både de som är engagerade i föreningar och övriga studenter, men även de intressanta gästerna och möten vi fått uppleva på campus och i vår bur. Och såklart, att vi pratade med Brita Zackari live från den riktiga Musikhjälpen i natt, säger Oliver Eriksson, ordförande i Radio K.

Från campus, glasburen och marknad.

I skrivande stund har eventet ”Radio K Bryr Sig x Jönköping Student Union” dragit in 30 890 kronor. Det är direkta donationer och en del från försäljningen igår. Senare under dagen kommer pengarna från cirka 50 auktioner och resterande pengar från försäljning att sättas in. Hur mycket den slutgiltiga summan som eventet samlar in till Musikhjälpen 2021 får vi först veta på söndag kväll då Musikhjälpen avslutas och bössan stänger. Här hittar du eventets bössa på Musikhjälpen.

– Vi vill tacka alla studenter för deras engagemang och visat intresse, Studentkåren och projektledaren, vars samarbete är den avgörande faktorn till varför vi kunde skala upp vårt evenemang i år. Vi vill också tacka JU för allt stöd, både med praktiska saker och genom marknadsföringen, avslutar Oliver Eriksson, ordförande i Radio K.

Arrangemanget med att direktsända radio från en glasbur på campus för att samla in pengar till Musikhjälpen uppmärksammades även i lokalpress. Bland annat P4 Jönköping och SVT Jönköping var på plats för att rapportera från eventet.