student
2023-04-25

2023-04-25

Succé för årets Spring Inspiration Fashion Show

Lördagen den 22 april genomfördes ett av de största årliga studentevenemangen i Jönköping, Spring Inspiration Fashion Show. Modeshowen är Skandinaviens största studentdrivna modeshow och arrangeras av studenter inom Jönköping International Business School’s (JIBS) studentförening men involverar studenter från övriga fackhögskolor vid Jönköping University (JU).

Det låg förväntan i luften då de runt 600 besökarna tog plats på Elmia under lördagskvällen. Och ingen blev besviken då den sprakande showen drog i gång och modellerna tog plats på den 22 meter långa catwalken. Temat för årets Spring Inspiration - den 26:e i ordningen – var ”Above and beyond”. Det reflekterar ambitionen att göra sitt bästa, överträffa förväntningar och våga gå utanför sin comfortzone.

Under kvällens två timmar långa modeshow visades kläder från 17 butiker och designers upp. Utöver detta hade Spring Inspirations designteam designat en egen kollektion som också visades upp på catwalken. Galakvällen avslutades med en efterfest för medverkande och besökare som tagit del av showen.

- Kvällen var helt magisk! Jag gick runt som på moln efter showen. Känslan av att det man jobbat så hårt för så länge verkligen var uppskattat av andra var fantastisk, säger Robin Axelsson, en av projektledarna för eventet.

Intresset för Spring Inspiration har varit stort. Totalt ansökte 110 personer om att få vara modell och av dessa blev 41 till slut utvalda. Även arbetet att hitta samarbetspartner till eventet har gått över förväntan, mycket tack vare hårt arbete av evenemangets sponsor- och designteam.

Årligt återkommande projekt

Varje år arbetar en projektgrupp som består av deltagare från de olika fackhögskolorna på JU med projektet. Arbetet i gruppen går ut på allt ifrån att marknadsföra eventet, rekrytera modeller, hitta lokal, samarbetspartners, artister och att hålla ihop modeshowen när det blir dags för catwalk. Under ett års tid har projektet letts av projektledarna Emilia Thorstensson och Robin Axelsson, som båda studerar andra året på Marketing Management programmet på JIBS.

De tvekade aldrig inför att bli projektledare, trots att det innebär mycket arbete och nedlagd tid.

– Jag fick mersmak när jag var med i teamet föregående år och ville vara med igen men i en annan roll. Det har varit superroligt att få ansvara för projektets riktning och att få guida teamet och se alla växa med uppgiften. Året som projektledare har lärt mig vad ansvar verkligen betyder och hur viktigt det samtidigt är att, som den perfektionist jag är, våga delegera, säger Robin Axelsson.

Både Robin och Emilia rekommenderar varmt andra JU-studenter att vara med i kommande upplagor av Spring Inspiration.

-Ta chansen. VI har haft ett fantastiskt roligt och utvecklande år. Att få testa sina vingar med ett studentprojekt som detta är väldigt nyttigt och en bra erfarenhet inför det kommande arbetslivet. Och om inte det här projektet passar dig finns det många andra. Studentlivet är en viktig del av gemenskapen och atmosfären på skolan, säger Emilia och Robin.

Totalt bestod årets projektgrupp av 23 personer från JIBS och Högskolan för lärande och kommunikation (HLK), uppdelade på sju olika ansvarsområden.