student
2024-04-02

2024-04-02

Välkommen Måns Svensson – ny rektor vid Jönköping University!

Måns Svensson har idag tillträtt som rektor vid Jönköping University. Måns är professor i rättssociologi och har mångårig erfarenhet av ledaruppdrag från både Lunds universitet och Högskolan i Halmstad, där han varit ledare för Akademin för lärande, humaniora och samhälle. Hör vad han säger om sin första dag och hans förhoppningar på närmsta framtiden.

Måns Svensson

Måns Svensson.

Måns Svensson är professor i rättssociologi och har mångårig erfarenhet av ledaruppdrag från både Lunds universitet och Högskolan i Halmstad. Han kommer senast från rollen som akademichef för Akademin för lärande humaniora och samhälle vid Högskolan i Halmstad.

Måns har varit ledamot och ordförande i forskningsråd och har på olika sätt arbetat med arbetslivs- och arbetsmiljörelaterade frågor, såväl i sin forskning som i ledningsfunktioner. Han har bland annat varit med och byggt upp Arbetsmiljöhögskolan vid Lunds universitet där han även var föreståndare under ett antal år och han har varit ordförande i Forum för arbetslivsforskning i Sverige (FALF).

Måns har som rättssociolog stor erfarenhet av att arbeta i nära samarbete med myndigheter och han har bidragit i olika lagstiftningsprocesser. Han har även lett utvecklingsarbete inom ramen för LU innovation, bland annat i samverkan med telekomföretag. Måns har en bakgrund som reservofficer och är aktiv som chef i hemvärnet.

Hör vad han säger om sin första dag och hans förhoppningar på närmsta framtiden i filmen nedan: