student
2018-09-28

2018-09-28

Ljusdesignstudenterna arrangerar ”Septemberljus” imorgon kväll

Imorgon kväll, lördag 29 september är det för fjärde året i rad dags för evenemanget ”Septemberljus” då studenter från Ljusdesignprogrammet sätter upp tillfälliga ljusinstallationer runt om i centrala Jönköping.

I samarrangemang med Jönköpings kommun anordnas nu på lördag det återkommande evenemanget ”Septemberljus”. Evenemanget innebär att studenter ifrån Ljusdesignprogrammet fått i uppdrag att tillsammans med Jönköpings kommuns belysningsplanerare lysa upp höstmörkret tillfälligt på flera olika platser runt om i centrala Jönköping.

Det är drygt 20 stycken studenter från år 2 och 3 på Ljusdesignprogrammet som i år fått detta uppdrag och tid har avsatts från utbildningen för att kunna genomföra uppdraget.

Ljussättningarna finns att ta del av klockan 19:00-00:00 på lördag kväll. De platser som kommer att belysas under kvällen är följande: Lundströms plats, Rådhusparken, Sofiaparken samt Trädgårdsgatan.

Den 19/11 kommer Ljusdesignprogrammet också att bjuda in till sitt Öppet Hus då de lyser upp campus. Mer info kring detta kommer senare under hösten.