student
2019-05-21

2019-05-21

Mohammed Abdelgawad från Jönköping University prisas av utrikeshandelsminister Ann Linde

Idag, den 21 maj, fick 26 studenter från länder runt om i världen ta emot Global Swede-diplom av utrikeshandelsminister Ann Linde. En av studenterna är Mohammed Abdelgawad från Jönköping University.

Det är nionde året i rad som diplomeringsceremonin för Global Swede anordnas av utrikesdepartementet och Svenska institutet. Under ceremonin uppmärksammades 26 studenter från länder runt om i världen av utrikeshandelsminister Ann Linde, Svenska institutets vikarierande generaldirektör Mikaela Fredriksén Tollin och gruppchef på UD:s enhet för främjande och hållbart företagande Gabriella Augustsson.

En av studenterna som uppmärksammades är Mohammed Abdelgawad som läser sin master i Strategic Entrepreneurship på Jönköping International Business School på Jönköping University.

Nomineringstexten löd;

Mohammed Abdelgawad från Egypten är en mycket motiverad och engagerad student som visat prov på entreprenörsanda och en proaktiv inställning inom den akademiska världen. Sammantaget med hans samarbetsvilja och goda akademiska resultat är han en utmärkt ambassadör, både idag och imorgon, för Jönköping University och handelshögskolan Jönköping International Business School.

– Att vinna detta pris är en ytterligare en påminnelse för att jag alltid ska lägga hela mitt hjärta i allt arbete som jag gör, och därför är jag tacksam för min tid på Jönköping University. Att få Global Swede-diplom skulle inte ha varit möjlig utan den inspiration jag har fått från mina lärare och mina studiekamrater, för vilka jag har den djupaste respekten och från vilka jag har fått styrkan att utmana mig och utvecklas varje dag, säger Mohammad Abdelgawad.

De internationella högskolestudenter som idag, den 21 maj, fick ta emot Global Swede-diplom har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för både Sverige och det egna landet.

– Vi är väldigt stolta över att Mohammmed har fått detta prestigefyllda pris och att han kommer fungera som ambassadör för JU och Sverige. Global Swede är ett mycket viktigt initiativ från den svenska regeringen och svenska institutet som syftar till att bygga långsiktiga relationer med utestående internationella studenter, såsom Mohammmed, säger Lucia Naldi, rektorsrådet för internationalisering på Jönköping University.

Syftet med Global Swede är att skapa broar av gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk handel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.

– Global Swede är ett sätt att säga tack till några av våra mest innovativa internationella studenter. Studenter från andra länder spelar en viktig roll i våra internationella relationer och jag hoppas att utmärkelsen kan uppmuntra till fortsatt utbyte och relationer med Sverige, säger Ann Linde, utrikeshandelsminister.

Mohammed Abdelgawad