student
2020-02-19

2020-02-19

På Nextstep träffar vi bra studenter

Tisdagen den 18 februari samlades 47 företag på karriärmässan Nextstep, en mässa organiserad av studenter från Jönköping International Business School (JIBS) och Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

- Vi slösar inte bort vår tid här, vi träffar många bra studenter, säger Rikard Karlsson från PwC Sverige.

JU-studenter träffar representanter från Gartner på Nextstep-mässan.

Karriärmässan Nextstep öppnade sina dörrar klockan 09.00 på tisdagen och under hela dagen kom en konstant ström av JU-studenter till Campus Arena för att bli inspirerade, samla information och nätverka med de olika företagen.

Robin Jonsson, Hilal Ahmad och Elias Norling var tre av de studenter som besökte Nextstep.

- Det har varit riktigt bra. Jag har pratat med Volvo om deras möjligheter till forskarutbildning, säger Robin Jonsson, som studera andra året på Marketing Management-programmet på JIBS.

- Mässan är väldigt välorganiserad. Det finns en bra spridning av företag här från en mängd olika sektorer, instämmer Elias Norling.

För företagen som ställer ut - bland annat PwC Sverige (som var huvudsponsor), Volvo, Deloitte, EY och Aspia - är Nextstep en gyllene möjlighet att träffa framtida talanger.

PWC Sverige var huvudsponsorer för Nextstep.

- Vi är här för att få kontakt med studenterna. Vi vill prata med dem, höra deras berättelser och drömmar, och se om vi kan vara en del av det, säger Rikard Karlsson. 

Ett team med 22 studenter från JIBS och Tekniska Högskolan har jobbat med årets karriärsmässa under de senaste nio månader. Under tisdagen fick de hjälp av ett team av 37 studentvärdar.

- Vi är verkligen nöjda med hur det har gått. Vårt mål i år var att engagera några internationella företag på mässan, så vi är därför glada över att Alliance och Gartner kunde delta. Vi är också riktigt stolta över att företag som Alliance, Volvo och Jönköping Energi ville hålla föreläsningar på mässan. Vårt mål är att studenterna ska inspireras för deras framtid och vi hoppas att detta har hjälpt dem att ta nästa steg i sin karriär, säger Elin Jönsson, projektledare för Nextstep.

Elin Jönsson, projektledare på Nextstep, förklarar vad hon och hennes team vill uppnå med Nextstep.