student
2021-12-10

2021-12-10

24 timmars direktsänd radio från glasbur på campus

Tisdag den 14 december kl. 10:00 börjar Radio K, ett utskott under Högskolan för lärande och kommunikations studentförening LOK, att sända live från en glasbur på campus. De kommer direktsända i 24 timmar under eventet ”Radio K Bryr Sig x Jönköping Student Union” vars mål är att samla in pengar till Musikhjälpen.

Förra årets event blev nerskalat på grund av pandemin, därför satsar de mer i år. Detta märks bland annat på att eventet genomförs tillsammans med Studentkåren och att man kommer sända från en glasbur på campus.

Målsättningen med hela eventet är att samla in pengar till Musikhjälpen. Under dygnet som sändningen pågår kommer det vara en massa aktiviteter där både studentföreningar på Jönköping University (JU) och externa aktörer kommer bidra.

Radio K logga

– Vi kommer ha intervjuer med ämnesrelevanta personer, liveframträdanden och auktioner som är löpande under dygnet. Vi kommer ha ett litet ”julmarknadsområde” på campus, där både föreningar och utskott från JU kommer göra sig sedda, samt lokala aktörer och organisationer som till exempel Erikshjälpen. På kvällen kommer vi att ha lite happenings inne på Rio (Studenternas hus), där vi bland annat anordnar musikquiz och stand up, säger Oliver Eriksson, ordförande i Radio K.

Det är ungefär tjugo studenter som håller i eventet i år, elva från Radio K:s styrelse, de andra från Studentkårens projektgrupp. Förväntningarna på evenemanget är höga. Även om de gärna samlar in mer pengar än 2019, trycker de på att årets tema för musikhjälpen – För en värld utan barnarbete – verkligen är viktigt.

– Vi siktar inte på att samla in en specifik summa. Vi vill så klart gärna slå föregående ordinarie års summa på nästan 65 000 kronor. Vi ser verkligen årets tema som något viktigt, och även om vi inte slår rekordet så räknas varenda krona, säger Oliver Eriksson, ordförande i Radio K.

Länk till evenemangets FB-sida: https://fb.me/e/m8vkutIyr

Länk till livesändningen: www.twitch.tv/Jonkopingstudentunion

Länk till Radio K Bryr Sig x Jönköping Student Unions bössa på Musikhjälpen:

https://bossan.musikhjalpen.se/radio-k-bryr-sig-x-joenkoeping-student-union

Musikhjälpen 2021

Programledare för Musikhjälpen 2021 är Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia. Den 13 december kommer de att låsas in i en glasbur, som i år är placerad på Gamla torget i Norrköping. Från glasburen kommer de direktsända radio (som ibland även sänds på tv) och samla in pengar i hela 144 timmar. Temat för Musikhjälpen 2021 är ”För en värld utan barnarbete”

Läs mer om Musikhjälpen 2021 här.

Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia

Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia