student
2021-12-14

2021-12-14

24 hour Case 2021 – en spännande innovationstävling för JU-studenter

Förra veckan deltog 15 studentteam i tävlingen 24 hour Case 2021, som i år delvis ägde rum online på grund av pandemin. Utmaningen arrangerades av JIBS Case Academy och Science Park och var öppen för alla JU-studenter. De tävlande lagen fick i uppgift att ta fram innovativa idéer och strategier för hur man kan utveckla samarbetet mellan Science Park och JU-studenter.

Vinnarna i 24 hours Case 2021 är Maria Gomez, Viviana Levet, Alejandra Kaiser och Carolina Zuniga.


As a group, design a new set of ideas/a strategy on how Science Park should approach and engage JU students in the future.

Det var utmaningen som de tävlande studentlagen ställdes inför klockan 09.00 torsdagen den 9 december. De hade sedan 24 timmar på sig att komma fram till en lösning, förbereda en pitch och sedan presentera den för en jury i en livesänd final klockan 11:00 under fredagen den 10 december. Några av teamen arbetade med utmaningen på campus och fick då ett specifikt rum att hålla till i.

Vinnarna: "Science Park's Playground"

Förstapriset på 10 000 kronor gick till studenterna Maria Gomez, Viviana Levet, Alejandra Kaiser (alla master studenter på Sustainable Communication programmet) och Carolina Zuniga (master student på Digital Business programmet), för deras idé "Science Park's Playground". Deras lösning byggde på att skapa förutsättningar för ett mer lekfullt och kreativt sätt att samarbeta.

-Vi älskade utmaningen. Vi fick verkligen använda vår kreativitet på ett lekfullt sätt, och vi bidrog alla till idén. Det var en riktigt teamwork och det var fantastiskt roligt att få jobba tillsammans som vänner och som ett team. Vi föreställde oss uppgiften som en person med mänskliga eller fiktiva egenskaper för att lösa problemet. Vi brainstormade om vilken typ av musik han/hon gillade, vad han/hon tyckte om att göra och så vidare, och utifrån det började vi skissa på vad vi behövde göra, säger Vivianna Levet.

Kreativitet och lekfullhet var avgörande för gruppens lösningsförslag. De tror att humor och glädje är viktiga delar när man ska lösa vardagliga problem. Och att döma av juryns motivering var detta ett perfekt sätt att anta utmaningen:

Motivering:

Vinnaren av årets bästa idé i ”24-timmars case 2021” går till en idé där teamet tydligt visar sitt engagemang för utmaningen både i innehållet och utformningen av planen. Genom en kreativ och lekfull pitch fångade de juryns intresse och tog oss med på en virtuell rundtur som visade oss nya idéer både vad gäller typer av innehåll och plattformar. Det vinnande laget – som vi gärna vill leka med – är grupp nr 3. ”Science Park’s Playground”.