student
2021-12-16

2021-12-16

JU fortsätter vara elitidrottsvänligt lärosäte

Jönköping University får fortsatt förtroende att vara ett elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) under 2022–2026 meddelar Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Jönköping University är sedan 2015 utnämnt till elitidrottsvänligt lärosäte genom Riksidrottsförbundet. Detta betyder att studenter har möjlighet att anpassa sina studier för att kombinera dem med elitidrott. Detta arbete sker tillsammans med Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbunden.

Riksidrottsförbundet har nu gett besked om vilka lärosäten som får fortsatt förtroende att vara EVL och Jönköping University är ett av dessa lärosäten.

– Att få förnyat förtroende fram till 2026 visar på att vi hittills skött oss bra som elitidrottsvänligt lärosäte och att alla som är berörda har gjort ett gott jobb för att anpassa och ha ett flexibelt tänkande när de arbetar med att stötta våra elitidrottares satsning på dubbla karriärer, säger Mona Sörman, studievägledare och ansvarig för EVL på JU.

I kraven som Riksidrottsförbundet ställer finns bland annat att lärosätet ska ge studenterna möjligheten till anpassade studier och en ökad flexibilitet vad det gäller föreläsningar, studietakt och tentamina.

– Jag som arbetar med kursansvariga, programansvariga, studievägledare med flera, vet hur mycket arbete som läggs ner för att kunna hjälpa och stötta EVL-studenterna. Det har en stor betydelse på individnivå för studenterna som får stöd att både fortsätta idrotta och klara sina studier, avslutar Mona.


Läs mer om EVL på JU här


Här kan du se en film med Pontus som kombinerar studier på JU med bandy