student
2022-02-09

2022-02-09

JU-student i OS

Felizia Wikner-Zienkiewicz läser tredje året på programmet Prosthetics and Orthotics på Hälsohögskolan. Just nu är hon i Kinas huvudstad Peking och representerar Sverige i OS där hon spelar med damkronorna.

För Felizia, som spelar i HV71, är OS det största hon varit med om som hockeyspelare och en dröm som går i uppfyllelse.

– Det känns helt fantastiskt att få delta i OS. Det har varit en dröm sen jag började spela hockey som femåring. Det roligaste är såklart matcherna och att umgås i laget. Sen är det väldigt kul med supporten inom den svenska truppen. Alla stöttar varandra, oavsett sport, säger hon.

Felizia Wikner-Zienkiewicz representerar Sverige i OS.

Felizia Wikner-Zienkiewicz representerar Sverige i OS.

Eftersom smittspridningen av Corona fortfarande är hög ställer OS-arrangören Kina tuffa krav på deltagarna och därför är det inte tal om att turista i Peking.

– Det är en speciell situation med tanke på Corona och all testning. Men Kina tar det väldigt seriöst att försöka hålla alla friska genom omfattande testning och att vi till exempel sitter i bås vid maten. Det enda man sett av Kina är bussresorna mellan byn och ishallen, säger Felizia.

Felizia i Peking

Felizia i Peking.

För att ta sig vidare till slutspelet var damkronorna tvungna att slå Danmark i sista gruppspelsmatchen, vilket man också gjorde. På fredag spelar de kvartsfinal mot Kanada som är favorittippade till att vinna OS-guld.

– Vårt mål var att ta oss till kvartsfinal vilket vi nu har gjort. Där kommer det bli en otroligt tuff match mot favoriten Kanada. Men det kommer bli jättekul och vi har inget att förlora i den matchen då Kanada är storfavoriter, säger Felizia Wikner-Zienkiewicz.

JU är certifierat som Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) vilket ger Feliza möjlighet att satsa både på ishockeyn och sina studier.