student
2023-03-07

2023-03-07

Kastdiskriminering – en tragisk verklighet

Den 15 mars välkomnas du till en föreläsning med före detta JU-studenten Andrea Stålberg som berättar om sina erfarenheter från arbete med kastdiskriminering i Indien. Föreläsningen hålls på engelska.

Andrea Stålberg tog examen från Globala Studier 2022. Hon har ett stort intresse för mänskliga rättigheter, speciellt med fokus på kvinnor och barn. Hon kom nyligen tillbaka från en praktikplats i Indien genom organisationen The Swallows India Bangladesh. Hon har arbetat nära en organisation, med fokus på att försvara daliternas rättigheter, även kallade "the untouchables".

Hennes presentation kommer att fokusera på kastdiskriminering genom att dela erfarenheter från den tragiska men sanna verkligheten av kastdiskriminering. Hon kommer att dela berättelser från möten med människor som förlorat sina nära och kära i hederns namn. Hon kommer också att prata om organisationer och människor som kontinuerligt kämpar mot det diskriminerande rättssystemet i jakten på rättvisa och strävar efter att upprätthålla mänskliga rättigheter – för alla.

Var och när

Onsdag den 15 mars kl 12.15-13.00

Hb116, Högskolan för lärande och kommunikation

Anmäl dig och få gratis lunch

Registrera dig via JU:s jobbportal https://ju.jobteaser.com

Du blir erbjuden en lättare lunch om du anmäler dig innan den 9 mars.

Föreläsningen hålls på engelska.