student
2023-08-24

2023-08-24

Information med anledning av höjd hotnivå

Säkerhetspolisen har höjt terrorhotnivån från tre till fyra på en femgradig skala. Detta diskuteras nu både internt på Jönköping University (JU) och inom högskolesektorn, bland såväl rektorer, högskoledirektörer som säkerhetsansvariga.

Inför insparksfestivalen och andra JU/student-event har JU en löpande och nära dialog med polismyndighet och övriga aktörer i regionen, såsom Jönköpings kommun och Länsstyrelsen.

– Vi följer utvecklingen, inhämtar information och genomför olika riskanalyser. Det viktigaste för oss är att campusmiljön är säker för studenter och personal, säger Johanna Andersson, lokal- och säkerhetssamordnare på Jönköping University.

Med anledning av den höjda hotnivån i landet hänvisar JU först och främst till polisens information som förklarar att man ska fortsätta leva som vanligt i vardagen, men att det är bra att vara mer vaksam.

Mer information

Som en del av kontinuitetsplaneringen har JU införskaffat en sms-tjänst, läs mer här. Glöm inte att registrera ditt mobilnummer i ditt JU-konto om du är student!

Läs mer om den höjda terrorhotnivån på polisens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvinna med prickig blus

Johanna Andersson