student
2021-08-19

2021-08-19

Snart dags för Pride i Jönköping

Den 23–29 augusti firas Pride (QomUt) i Jönköping och över hela staden hissas regnbågsflaggan. Årets Pride blir lite annorlunda och avslutas med en digital parad på lördag den 28 augusti.

JU:s studentföreningar Equal Opportunity Committee och Students for Sustainable Action arbetar båda för ökad kunskap kring dessa frågor och ökad mångfald på campus. Studenter från JU har som tradition att gå med i paraden via dessa studerandeföreningar och även personal brukar ansluta sig. Årets parad blir som förra året digital och går att se via hemsidan.

– Lika villkor och allas lika värde är två grundläggande värderingar som är lika viktiga i föreläsningssalarna som i forskarvärlden. Jönköping University arbetar aktivt för mångfald och tolerans som en del av vårt strategiska arbete, bland annat som medlemmar i SAR (Scholars at Risk). Regnbågsflaggan är hissad på campus för att alla ska kunna vara stolta över vem man är, och jag är stolt över att våra studenter och personal gör Jönköping University till en plats för alla, säger rektor Agneta Marell.

Ta del av Prideveckans aktiviteter i Jönköping via http://qomut.se/