student
2021-09-22

2021-09-22

De blev Årets alumner 2021

Onsdag den 22 september hölls ceremonin där fem före detta studenter från Jönköping University (JU) prisades för sina insatser för JU. Mats Jackson, prorektor på JU delade ut priserna till de fem alumnerna, en från varje fackhögskola, samt en från Jönköping University Enterprise. Efter prisutdelningen hölls det ett panelsamtal med pristagarna.

Den högtidliga ceremonin följdes av åskådare både på plats i JU-aulan och digitalt. Prorektor Mats Jackson delade ut priserna till de fem vinnarna och var mycket nöjd med evenemanget.

– Det här eventet är väldigt viktigt för JU och det känns otroligt kul att genom denna utmärkelse kunna ge erkännande till individuella insatser, men också att genom detta kunna uppmärksamma hur viktiga våra alumner är för oss på JU. De är en viktig länk mellan oss och samhället och de är viktiga förebilder gentemot både presumtiva studenter och nuvarande studenter men också gentemot näringslivet. De är våra viktigaste ambassadörer, säger Mats Jackson.

Vinnarna

 • Hälsohögskolan - Göran Sigblad 
  Får priset för sin strävan att utveckla ortopedingenjörsindustrin genom entreprenörskap och innovativa ideér.
 • Högskolan för lärande och kommunikation - Farah Abadi 
  Får priset för sitt engagemang och inspirerande föreläsningar för nuvarande studenter som läser Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet.
 • Jönköping International Business School - Sebastiaan Mathijs Köhnke
  Får priset för sitt entreprenörskap som tagit hans företag ända till ”Silicon Valley”, och för att han är en stor inspiratör för nuvarande studenter.
 • Tekniska Högskolan – Anna Ekberg
  Får priset för sitt nytänkande i sin roll som ljusdesigner vid flera hyllade projekt såväl nationellt som internationellt.
 • Jönköping University Enterprise - Qiuyang Xu
  Får priset för att hon är en förebild med sin exceptionella nivå av motivation och stöd till studenter, oavsett vilket program de studerar vid JU.
Andreas Torén, Career Center, Qiuyang Xu, Göran Sigblad och Mats Jackson.

Tre av vinnarna, Farah Abadi, Sebastiaan Mathijs Köhnke och Anna Ekberg deltog på ceremonin via länk. På plats i JU-aulan från vänster: Andreas Torén, Career Center, Qiuyang Xu, Årets alumn från Jönköping University Enterprise, Göran Sigblad, Årets alumn från Hälsohögskolan och Mats Jackson, prorektor på JU.

Under panelsamtalet med vinnarna, som leddes av Andreas Torén från Career Center, lyftes frågor som hur alumnerna upplevde sina studier på JU och vad de saknar från tiden som student i Jönköping.

– Precis som de andra saknar jag vännerna från tiden på JU, men egentligen saknar jag det mesta när jag tänker tillbaka på det. Jag saknar min pyttelilla lägenhet, jag saknar till och med all billig mat jag åt som inte alltid smakade så bra, men samtidigt är jag glad att jag nu är vuxen och har ett riktigt jobb, sa Farah Abadi lite skämtsamt.

Skärmdump från eventet

Skärmdump från den digitala ceremonin.

Dagens ceremoni och utnämning av Årets alumner var lärosätets första. JU:s fackhögskolor har ett utvecklat samarbete med sina alumner, men nu tas ett samlat grepp och Årets alumner kommer bli ett årligt återkommande event.