student
Sidan uppdaterad 2017-12-05

Digital tentamen

Campus-baserade tentor i Inspera skrivs på JU-datorer i tentamenssalar. Distanstentor skrivs på privat PC eller Mac.

Förberedelser innan tentamen

Tentamen på distans

När du ska skriva en distanstentamen så behöver du ingen särskild programvara för att öppna tentamen i Inspera. Safe Exam Browser (SEB) ska alltså inte installeras.

Gå till https://ju.inspera.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och logga in med ditt JU-konto och lösenord. Klicka sedan på aktuell tentamen för att starta/öppna den. Observera att det inte går att öppna en tenta innan utsatt starttid.

När du har startat din tentamen kommer du att få upp ett meddelande med telefonnummer till ansvarig tentamensvärd som du kan ringa om det skulle uppstå tekniska problem.

Viktig information gällande tentamen på distans

Inspera fungerar INTE på ChromeBooks. Använd endast PC eller Mac med webbläsarna Google Chrome eller Safari.

Om man försöker skriva tentamen på en ChromeBook ser det först ut som det fungerar bra men vid inlämning finns det ingen knapp att lämna in tentan med. Detta innebär att varken examinator eller tentamensteamet kan se din tenta.

Lösning:

  • Låna PC eller Mac
  • Gå till ett datorlabb i någon av fackhögskolornas lokaler
  • Ta kontakt med tentamensteamet via ärendehanteringssystemet och efterfråga möjlig skrivplats i JU:s tentasalar

Efter tentamen

När din tentamen är bedömd kan du logga in på Inspera för att se resultat och betyg. Du kan också se din bedömda tentamen via JU Mobile och Exam.
Läs mer Pdf, 646 kB. om hur du ser din tentamen och kommentarer i Inspera.

Observera att läraren kan välja att publicera olika mycket av din bedömda tentamen. Examinator behöver aktivera visning av egna tentamenssvar. Om du inte ser ditt resultat, vänligen kontakta din examinator.