student

Career Center

Career Center

Career Center är en mötesplats mellan yrkesliv och högskola som vänder sig till alla studenter vid Jönköping University.

Career Center vill genom

  • karriärvägledning, inklusive feedback på CV och personligt brev samt simulerade anställningsintervjuer,
  • information om arbetsmarknaden,
  • programverksamhet i form av föreläsningar, kurser och projekt,
  • möten med representanter för yrkeslivet

stärka studenternas förutsättningar att få ett lämpligt arbete efter examen. Career Center vill även underlätta för yrkeslivets representanter att komma i kontakt med högskolan och dess studenter.

För mer information kontakta Career Center.

Gilla oss på Facebook så du inte missar någon information!

Aktuellt

Career Center är till för alla studenter på JU och du är välkommen att boka tid för feedback på dina ansökningshandlingar, slipa på din intervjuteknik, få karriärvägledning eller diskutera andra karriär och jobbfrågor. Maila till careercenter@ju.se för att boka en tid.

 

Är du intresserad av att arbeta utomlands? Lyssna på Nanette Ripmeester, expert inom internationell arbetsmarknad. 30 mars mellan kl 16-18 i B1033.  Anmäl dig här!

 

En alumn berättar - Alma Jacobson från Tengbom kommer berätta om sin karriär som byggingenjör och arkitekt på Tengbom. Anmäler du dig senast två vardagar innan bjuder vi på lunch! Välkomna till E1029 den 3 april mellan 12-13 Anmäl dig här!

 

Som student har du tillgång till Global Grants databas för stipendier och anslag. Du når den via skolans nätverk gratis. Ett bra sätt att finansiera en del eller hela sin studietid.

 

Titta gärna på vår sida med Europeiska jobbsökarlänkar!

Se vad som händer på Arbetsförmedlingen i Jönköping, bland annat minimässan Jobbchansen och Drop-in rådgivning för arbete utomlands. Mer information på deras hemsida

Missa inte våra sidor med värdefulla länkar

Aktuella jobbannonser finner du här

Karriär i Fokus

Artiklar med fokus på studenternas kommande karriär, intervjuer med våra föreläsare, alumner och annat matnyttigt.

Henrik Hansson Tengberg har en teknologie masterexamen i produktionssystem från Tekniska Högskolan och en filosofie masterexamen i Innovation and Business Creation från Internationella Handelshögskolan. Han föreläste för studenterna i Career Centers föreläsningsserie ”En alumn berättar”. Läs mer här

Christian Farman arbetar som legitimerad sjuksköterska på Länssjukhuset Ryhov. Han sadlade om från att ha varit kontrolltekniker inom flygindustrin och jobbat med JAS 39 Gripen till att bli sjuksköterska. Läs hans historia här             

Linnéa Claesson är alumn vid HLK och arbetar idag som gymnasielärare. Under studietiden valde Linnéa att studera ett år vid Penn State University, Pennsylvania, USA. Läs hela artikeln här

Peter Cederqvist är grundare och chef på företaget New Start Nordic och berättade om hun man bygger sitt personliga varumärke i föreläsningen "Stick ut – Strategier för att nå ditt mål!"

Saranda Daka arbetar som projektledare på Jordbruksverket i Jönköping. Den 10 december 2014 höll hon ett lunchseminarium för studenterna om sin karriär - att arbeta inom EU. Läs mer

Trafikverket planerar din framtid! Läs om en spännande organisation med många möjligheter för dig som student!

Prysmian Groups Traineeprogram, läs mer om ett internationellt företag i närheten av Jönköping och vad de erbjuder dig!

Trioplast Industrier är en svensk industrikoncern som tillverkar och marknadsför förpackningar och hygienfilmer. Under deras föreläsning på Högskolan fick deltagarna veta mer om företaget och dess kompetensbehov.
Sedan 2007 är JTH-Alumnen Fadi Babil VD och ensam ägare till Jonssons Bygg AB i Bankeryd. Han har 20 anställda och en omsättning på 45 miljoner. I hans föreläsning på Högskolan tipsade han om hur man kan nå sina mål.

Laila Bagge - Ett starkt varumärke! Läs en sammanfattning av Lailas välbesökta föreläsning på Högskolan!

Öppettider under sommaren

Career Center är stängt 21 juni - 5 augusti.