student
INFORMATIONTILL ANTAGNAVÅREN 2024

Teknisk bastermin

Produktutveckling och design

warning

Upprop och programinformation: måndag 15 januari 2024 kl 09.00 i sal E1029 på Tekniska Högskolan i Jönköping.

schedule

Schema, litteratur och terminstider

mail

Välkomstbrev

Checklista

Programstudenter, start vt 2024

För att behålla din plats i första urvalet som presenteras 11 december är det viktigt att du tackar ja via antagning.se senast 18 december kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet som presenteras 21 december behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar 1-2 veckor innan uppropet.
I samband med registering och kontoaktivering ska du även beställa JU-kortet som ger dig access till högskolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.
JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss detta. Kontakta oss här.

Filmen nedan beskriver hur du skapar ett användarkonto, får en e-postadress, hur du hittar dina kurser och mer på Jönköping University.

När du väljer ditt program i programväljaren ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter.

 

Efter du har betalat kåravgiften kan du ladda ned Mecenat-appen där du får tillgång till en mängd unika studentrabatter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor och svar.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

IT Helpdesk hjälper till med frågor som rör ditt användarkonto/datorkonto. På vår sida IT Helpdesk hittar du kontaktuppgifter till oss. Här finns även många användbara guider och länkar samt en FAQ med vanliga frågor och svar.

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.