Visste du att Högskolebibliotekets bokuppsättning sköts av sex studenter? Christofer Ahlberg läser MKV-programmet på HLK och har jobbat som studentvakt i drygt två år.

Christofer Ahlberg. Foto: Mattias Lorentzi

Varför jobbar du på biblioteket?
- Jag började jobba på Högskolebiblioteket av en slump egentligen. Nu har jag varit anställd i över två år och trivs bra. Sen är det inte fel att kunna dryga ut studiemedlet heller.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
- Min huvudsakliga arbetsuppgift är att sätta tillbaka återlämnade böcker på rätt hyllplats och att se till att det inte är kaos på hyllorna. Jag har även ansvar för att plocka iordning i grupprummen innan biblioteket stänger och hjälpa till med andra problem som kan dyka upp.

Vad är det bästa med jobbet?
- Det bästa är absolut att man ständigt är omringad av kunskap. Varje dag hittar jag en ny bok jag vill läsa, vilket kan vara både fantastiskt och ibland frustrerande, eftersom jag inte har tid att läsa dem alla. En annan stor fördel är att man träffar väldigt mycket människor från alla fyra fackhögskolorna. 

Behövs speciella förkunskaper?
- Egentligen inte. Du behöver ha en känsla för ordning och struktur och om du dessutom tycker om böcker, så är du given för jobbet.