Jönköping International Business School

Jönköping International Business School (JIBS) är en specialiserad och dynamisk handelshögskola. Med forskning och kopplingar till näringslivet som grund erbjuder vi utbildningar på kandidat-, magister- master och forskarnivå till studenter från hela världen.

JIBS har en av de mest internationella akademiska miljöerna i Skandinavien och vi rankas bland de bästa i världen när det gäller forskning inom våra fokusområden. Kvaliteten på vår utbildning, forskning och verksamhet verifieras genom dubbla internationella ackrediteringar, beviljade av EQUIS och AACSB. JIBS har en unik organisation som aktiebolag ägt av Stiftelsen Högskolan i Jönköping.

EQUIS and AACSB accreditation logotypes

JIBS är en av få handelshögskolor i världen som har ackrediterats av både EQUIS och AACSB.

Grafik som visar de vägledande principerna

En gång om året arrangerar JIBS en studenttävling för att stimulera till kreativitet, entreprenörskap och tvärvetenskapligt tänkande.

Fullt klassrum med studenter i rörelse

JIBS erbjuder utbildningar på kandidat-, magister-, master- och forskarnivå. Utbildningen sker helt på engelska, med undantag för ett antal kurser på Civilekonomprogrammet som fokuserar på svensk lag och svensk bokföringsstandard.

Man framför whiteboardtavla

JIBS bedriver forskning genom olika projekt och centrum som fokuserar på att utveckla kunskap inom vår akademiska profil och våra tre fokusområden: entreprenörskap, förnyelse och ägande. 

Doktorshatt

Som doktorand på en av våra forskarutbildningar öppnar du för möjligheten att bli en internationell forskare. 

Närbild på kvinna i förgrunden och man i bakgrunden

Som handelshögskola är en nära samverkan med näringslivet extra viktigt för oss. Vi samarbetar också med lärosäten över hela världen inom både forskning och utbildning.

Två kvinnor och en man som samtalar på ett event

Studenter vid JIBS har möjlighet att göra en kvalificerad praktik som del av sin utbildning, ett så kallat internship.

Två män och en kvinna bakom en jordglob i JIBS:s entrehall

Det började med en lunch 1988. Eller med en rapport 1992. Eller kanske med en stiftelsehögskola 1994. Eller också började det redan 1977. Läs mer om vår intressanta historia, som format oss till dem vi är idag.

JIBS mot en blå himmel

JIBS Global Talent Portal

Välkommen till JIBS Global Talent Portal med över 1000 internationella jobb och praktikplatser. Till portalen.

text: your business school. Samt logotyperna för AACSB och EQUIS

På JIBS lever vi efter devisen "international at heart, entrepreneurial in mind and responsible in action".

Logotyper för PRME, AACSB, EQUISM och EIASM

Affilierade nätverk

Förutom att vara ackrediterade  av EQUIS och AACSB så tillhör JIBS även PRME Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.-initiativet och EIASM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.-nätverket.

This is JIBS