Search toggle

Om biblioteket

Högskolebiblioteket är högskolans viktigaste gemensamma informationsresurs för vetenskaplig forskning och högre studier.

Vi erbjuder samlingar av tryckt och elektronisk litteratur och informationstjänster som kan användas både på plats och via webbplatsen.

Offentligt bibliotek

Högskolebiblioteket i Jönköping är ett offentligt bibliotek, öppet för alla som vill använda samlingarna för studier och forskning, och är därmed en viktig resurs i högskolans samverkan med det omgivande samhället.

Företag och myndigheter kan sluta avtal med biblioteket om särskilda biblioteks- och informationstjänster. Vi erbjuder bland annat omvärldsbevakning, utför sökuppdrag och ger utbildning i informationssökning.

Höga betyg

Våra användare uppskattar biblioteket både som mötesplats på campus och som värdefull informationsresurs för vetenskapliga studier och forskning.

I den internationella studentbarometern, ISB, har biblioteket under de år högskolan deltagit placerat sig högt, både i kategorin Physical library och Online library. 2012 rankades biblioteket högst i kategorin Online library bland 188 deltagande lärosäten från 14 länder.

Högskolebiblioteket har tidigare utsetts till Årets bibliotek i Sverige.

Sidan uppdaterad 2017-05-17

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information