Search toggle

Välkommen till bibliotekets bokklubb

Tycker du om att läsa? Vill du träffas och diskutera dina läsupplevelser? Alla på JU, studenter som personal, är varmt välkomna att delta i bibliotekets bokklubb. Första träffen sker torsdagen den 21 september.

Höstens böcker

Torsdag 21 september kl. 16:00, JMW-salen

Först ut är romanen Call me by your name av den amerikanske författaren André Aciman. Boken handlar om 17-årige Elio, som tillbringar somrarna i familjens hus vid den italienska rivieran. Varje sommar bjuder pappan, som är professor i filosofi, in en ung forskare till huset för att bo och arbeta där. Sommarens gäst är den 25-årige amerikanen Oliver och attraktionen mellan honom och Elio är oundviklig. Denna roman om den första stora kärleken finns även som en Oscars-nominerad film från 2017.

Torsdag 12 oktober kl. 17:00, Stadsbiblioteket

Denna träff är ett samarbete med Stadsbibliotekets filmbokcirkel. Vi läser boken Kvinnor som pratar av Miriam Toews och träffas på Stadsbiblioteket för att först diskutera boken och sedan se filmatiseringen av boken, Women Talking.

Boken (och filmen) bygger på verkliga händelser bland mennoniter (en strikt hållen gren inom kristendomen) i Bolivia. Kvinnor drogas och våldtas om nätterna under flera år och de tror själva att de har blivit överfallna av demoner. Men till sist samlas de för att inse verkligheten och göra något åt sin situation.

Torsdag 30 november, kl. 16:00, JMW-salen

Terminens sista bok är den omtalade romanen Amerikansk jord av Jeanine Cummins. Ledaren för den mexikanska knarkkartellen Los Jardineros var förut en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Som hämnd för ett avslöjande reportage har hans män dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den åttaåriga sonen Luca undkommer. De flyr, först på måfå, sedan norrut mot tryggheten i USA.

Praktisk information

Diskussionerna sker på svenska. Högskolebiblioteket har alltid något eller några exemplar av boken, först till kvarn gäller. Kom gärna lite tidigare om du vill köpa fika i Caffè Dallucci som angränsar till JMW-salen. Vi använder Teams för att kommunicera och du blir tillagd när du anmäler dig.

Du väljer självklart om du vill vara med och läsa en eller flera böcker. För mer information och anmälan, kontakta frida.welander@ju.se

Vi ses!

2023-08-21