student
INFORMATIONTILL ANTAGNAHÖSTEN 2024

Checklista

Programstudenter, start ht 2024

För att behålla din plats i första urvalet som presenteras 11 juli måste du tacka ja via antagning.se senast 19 juli. Om du har antagits i andra urvalet som presenteras 25 juli behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar normalt en vecka innan uppropet.
I samband med registering och kontoaktivering ska du även beställa JU-kortet som ger dig access till högskolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.
JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss detta. Kontakta oss här.

När du väljer ditt program i programväljaren ovanför finns det en direktlänk till ditt schema på respektive programsida. Efter du har registrerat dig hittar du även schemat i appen JU Moblie som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum. För öppen schemavisning, besök TimeEdit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och sök program/kurs där.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter. Du får även tillgång till en mängd unika studentrabatter  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.via det digitala Mecenatkortet efter det att du betalat kåravgiften.

På våra sociala medier hittar du relevant innehåll för dig som är ny student på JU. Få en inblick i studentlivet och vad som händer runt om på campus vid terminstart och under läsåret.

Du hittar oss på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., TikTok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och LinkedIn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vänligen observera avvikande öppettider och begränsad service under sommaren.

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor och svar.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

IT Helpdesk Har du frågor som rör ditt användarkonto och andra IT-relaterade frågor, kontakta IT Helpdesk

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.

Utbildningsplan