Search toggle

Talböcker

Studenter med läsnedsättning kan låna anpassad kurslitteratur genom Högskolebiblioteket.

Sök anpassad litteratur

Hur lånar jag?

Anpassad litteratur finns i olika format, till exempel talböcker, e-text och punktskrift. Du kan själv låna böcker från MTM, Myndigheten för tillgängliga medier, genom att ladda ned från webbkatalogen Legimus. För att kunna låna behöver du vända dig till någon av Högskolebibliotekets kontaktpersoner för att få ett nedladdningskonto.

Vill du hellre låna litteraturen på CD-skiva, kan du vända dig till biblioteket för att få böcker nedladdade. Även för detta behöver du ha ett nedladdningskonto.

Nyinläsning av kurslitteratur

Om obligatorisk kurslitteratur inte finns i Legimus, hjälper biblioteket dig med att beställa nyproduktion från MTM. Produktionstiden för inläsning av nya böcker är cirka 6-12 veckor, så var ute i god tid.

Behöver du hjälp med att anpassa bokkapitel, kompendier eller tidskriftsartiklar vänder du dig till bibliotekets kontaktpersoner.

Guide om talböcker och talsynteser

I Högskolebibliotekets guide Talböcker och talsynteser hittar du exempel på hur du kan läsa talböcker på dator, surfplatta eller telefon. Vi har också samlat tips på hur det går att få e-böcker, PDF:er och andra typer av dokument upplästa med talsyntes.

Kontaktpersoner

Biblioteket

Margareta Hjort
margareta.hjort@ju.se
036-10 10 14

Sara Ljungman
sara.ljungman@ju.se
036-10 10 32

Samordnare för studenter med funktionsnedsättning

Emma Pavlov 
sps@ju.se
036-10 11 69

Sidan uppdaterad 2018-09-12

*
*
*
*


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information