Flera före detta JU-studenter bland de nominerade till Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna 2020.

Åtta av de 20 nominerade till Årets unga ledande kvinna 2020 i Jönköpings län är före detta studenter vid Jönköping University (JU). Foto: Day Fotografi

Bland de 20 nominerade till Årets unga ledande kvinna 2020 i Jönköpings län finns åtta före detta studenter från Jönköping University (JU).

Från början var det 120 nominerade i länet och nu består listan av 20 unga kvinnor. Samtliga är födda mellan 1985 och 1994 och är verksamma inom näringslivet, den offentlig sektorn eller i organisationer.

Två av de nominerade som har studerat vid JU är Ajnur Bilibani som har en socionomexamen från Hälsohögskolan och Julia Alfelt som har en examen i Produktutveckling och design vid Tekniska Högskolan.

Ajnur Bilibani är enhetschef i Hemtjänsten i Jönköpings kommun. Juryn till Årets unga ledande kvinna skriver i sin motivering att Ajnur Bilibani coachar sina medmänniskor genom deras styrkor och att hennes ledarskap präglas av positivitet, lösningsfokus och ett stort engagemang.

Julia Alfelt är produktchef på Swedestyle i Vaggeryd. Hon beskrivs av juryn ha utvecklat en ledarskapsstil som har motiverat hennes medarbetare att engagera sig kring den gemensamma företagsvisionen. Hennes driv, passion, vinnarskalle och förmåga att bygga teamkänsla är framgångsfaktorer som utmärker hennes ledarskap, enligt juryn.

Under en prisceremoni den 4 mars offentliggörs vem av de 20 nominerade som utses till Årets unga ledande kvinna och vem som får utmärkelsen Årets unga styrelsetalang.

Syftet med Årets unga ledande kvinna är att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra att bli framtidens ledare. Årets unga ledande kvinna drivs av Science Park och Handelskammaren Jönköpings län. JU är stolt partner till projektet och JU:s rektor Agneta Marell ingår i juryn.

Före detta JU-studenter på listan över Årets unga ledande kvinna 2020

Ajnur Bilibani, Hälsohögskolan, enhetschef Hemtjänsten Jönköpings kommun.

Anna Elmeke, Tekniska Högskolan, projektledare Husqvarna AB.

Casandra Girdland, Tekniska Högskolan, projektledare, Husqvarna AB.

Elina Fridell, Jönköping International Business School, vd Elbyrån i Vaggeryd AB.

Julia Alfelt, Tekniska Högskolan, produktchef, Swedstyle AB i Vaggeryd.

Lovisa Lidåker, Högskolan för lärande och kommunikation, vd/delägare AB BR. Wigells Stolfabrik och Lowali People and Culture Design AB.

Mathilda Backstig, Hälsohögskolan, bemanningschef, Sävsjö kommun.

Sofia Hallin, Jönköping International Business School, gruppchef Grant Thornton.

Läs mer om Årets unga ledande kvinna 2020 och se listan med alla nominerade till utmärkelsen via den här länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2021-02-04