student
INFORMATIONTILL ANTAGNAHÖSTEN 2024

Fristående kurs, start ht 2024

person

Välkomstbrev

Läs vårt Välkomstbrev Pdf, 150.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Kursstartslista

Kursstartslistan Excel, 28.5 kB. ger dig information om vilken vecka kursen har upprop/introduktion. För exakt tid och dag, se schemat nedan.

schedule

Schema, kursplaner och litteratur

Schema för campusbaserade kurser som ges i Jönköping

Du kan med din kurskod som du hittar i kursstartslistan ovan söka schema för campusbaserade kurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Skriv in din kurskod eller sök på namnet. Välj termin ht 2024. Välj veckonummer när din kurs startar. (Schemat är synligt senast ca fyra veckor före kursstart.)

Schema för distanskurser och nätbaserade kurser
Schemat för dessa kurser hittar du i lärplattformen Canvas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som du kommer åt efter du registrerat dig. (Registrering kan göras tidigast en vecka före kursstart).

Kursplaner

Se mer information: Kursplaner

Litteratur

Du hittar aktuell litteratur för en kurs genom att klicka på en kursplan och vidare på "Kursplan HTML PDF".

computer

Zoom - för digitala möten

Zoom är ett verktyg som används i många kurser för grupparbeten, handledning, videomöten och föreläsningar. Zoom-klienten finns tillgänglig i Software Center på JU-dator men kan även laddas ner

Checklista

Fristående kurser, start ht 2024

För att behålla din plats i första urvalet som presenteras 11 juli måste du tacka ja via antagning.se senast 19 juli. Om du har antagits i andra urvalet som presenteras 25 juli behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar en vecka innan uppropet.
I samband med registering och kontoaktivering ska du även beställa JU-kortet som ger dig access till högskolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.
JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat.

Canvas är högskolans webbaserade lärplattform. Här hittar du viktig information om en kurs och du kan interagera med dina lärare och andra studenter, komma åt kursmaterial, ladda upp inlämningar med mera. Observera att du måste registrera dig på din kurs innan du får tillgång till kursen i Canvas och att det därefter kan ta upp till en arbetsdag innan du har tillgång till all information på lärplattformen.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss detta. Kontakta oss här.


Kursstart/upprop för distanskurser likställs med inloggning på kursens webbplattform Canvas senast en vecka efter kursstart om inget annat meddelas eller med inloggning och deltagande via Zoom.

Du hittar ditt schema på ju.se/schema. Efter du har registrerat dig hittar du även schemat i appen JU Mobile som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter. Du får även tillgång till en mängd unika studentrabatter  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.via det digitala Mecenatkortet efter det att du betalat kåravgiften.

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Vänligen observera avvikande öppettider och begränsad service under sommaren.

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor och svar.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

IT Helpdesk Har du frågor som rör ditt användarkonto och andra IT-relaterade frågor, kontakta IT Helpdesk

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.