Canvas

Canvas är högskolans nya webbaserade lärplattform. Canvas har från höstterminen 2020 ersatt PingPong. 

I Canvas kan lärare och studenter interagera med varandra och här kan kursmaterial, inlämningar, grupper, anslag och mycket annat hanteras. Feedback och resultat på uppgifter kan skötas härifrån men kom ihåg att inget resultat är slutgiltigt förrän det är infört i Ladok. För att kunna använda Canvas på din dator behöver du en uppdaterad version av någon av följande webbläsare:

  • Chrome
  • Firefox
  • Edge
  • Safari

Canvas finns som applikation både för Android och iOS. Sök efter "Canvas" i den appbutik som gäller för din enhet. Som student använder du appen Canvas Student och som lärare Canvas Teacher, utvecklare är Instructure. Mer information finns i leverantörens guidematerial för mobilapplikationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! För att som student komma åt din kurs i Canvas måste du ha registrerat dig på kursen i Ladok. Efter registreringen kan du omgående logga in i Canvas men du kan behöva vänta en stund innan dina kurser syns i systemet. Det är kursansvarig som publicerar (öppnar) kursen för studenter, men samtliga kurser listas under Kurser och sedan Alla kurserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Support

Har du problem med att logga in i Canvas, inte ser din kurs (som student kan du behöva vänta till efter kursstart) eller har andra frågor kring Canvas kan du lägga ett ärende till IT Helpdesklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också leta svar på egen hand i leverantörens Canvas-guiderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller i vårt eget material på länkarna här nedan:

Information om status och eventuella driftstörningar finns på leverantörens statussidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logga in

För att logga in i Canvas går du till adressen canvas.ju.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och använder din e-postadress från JU och ditt lösenord.

Sidan uppdaterad