student

2014-12-10

Bygg din framtid – the Prysmian Group Graduate program

Om du söker en karriär med möjlighet att göra ett globalt avtryck så leta inte längre. Om du går ett treårigt Internationellt Graduate Program på Prysmian Group finns det stora möjligheter att få jobba i andra länder och se andra marknader. Företaget söker dig med en bakgrund inom teknik- eller affärsadministration. Du ska vara entusiastisk och kunna tänka dig en karriär som ledare.

Prysmian Group (Draka Kabel varunamnet i Sverige ) är en världs- och marknadsledande kabelindustri. Företaget framställer en produkt inom energi och telekombranschen som förbinder människor runt om i världen. Och som också ger tillgång till energi och information. Med nittontusen medarbetare i över 50 länder finns produkterna över hela världen i allt från ubåtar, luftkraft, skyskrapor och oljeriggar m.m. Prysmian Group förbinder världen och håller den rörande.

Olika marknader i hela världen

Det finns stora möjligheter att se andra länder och marknader. Företaget har tillverkat kablar vid byggnationen av flera kända byggnader bl.a.World Trade Center och i världens högsta byggnad i Dubai.

Den största kunden i Sverige är EON. I Tyskland och England är det Wind Farms Cables och i Norge är det olje- och gasindustrin och i Dubai kärnvapen- och försvarsindustrin.

Fakta om The International Graduate Program:

För att söka till programmet behöver du följande förkunskaper. En kandidatexamen i teknik eller ekonomi. Det är positivt om du har internationell erfarenhet och talar flytande engelska. Du är en bra kommunikatör och har social kompetens.

Prysmian Group gör test på skicklighet, kunskaper i engelska och personlighet. Därefter görs en utvärderingsanalys och intervjuer.

Som deltagare i programmet startar du med två veckor på huvudkontoret där du får en bra översikt av företaget. Du kommer att träffa några av toppcheferna och din Grupp CEO. Du kommer också att delta i flera kurser och gruppstrategier och ekonomiskt arrangerade partnerskap med SDA Bocconi och få en visning av deras fabriksanläggning. Du kommer också att delta i sammanträden med ekonomiska spörsmål och bli tilldelad en mentor som kommer att bli din professionella guide när du startar din karriär inom Prysmian Group.

Jobbrotation och internationella uppdrag

För att få den rätta känslan för jobbet får du chans att arbeta i flera olika roller. Under året när kursen pågår spenderar du sex månader med att arbeta med produktteknologi, tre månader inom finans och tre månader med kundrelationer. När du lärt känna företaget på lokal nivå kan du fortsätta expandera din erfarenhet även utomlands. Du fortsätter med två år utomlands inom det område du är utbildad inom eller har intresse för. Slutligen har din breda erfarenhet och förståelse för företaget gjort att du är redo att axla en chefsbefattning, antingen i hemlandet eller utomlands.

För mer information om programmet kontakta:

Simone Bruni – HR Manager Sweden  

+46 706 43 42 82

simone.bruni@prysmiangroup.com  

Sebastian Björkemar – Graduate Sweden                          

+46 708 51 64 88           

sebastian.bjorkemar@prysmiangroup.com