Jönköping University tillhandahåller två olika trådlösa nätverk: Eduroam och JU-Visitor (endast för personer som inte har JU-konto, kräver besökskonto).

Eduroam är avsett för användare med personal-, student- eller gästkonto. Du måste ha ett annat lösenord för anslutning till eduroam än till ditt Jönköping University användarkonto. Du behöver därför ett separat eduroamkonto. 

Anslutning till eduroam kan kräva inställningar, se manualer under "Guider uppkoppling" till höger.

 

Om du kommer från ett annat lärosäte eller en annan organisation som också använder Eduroam kan du koppla upp dig på JU:s nätverk. Eventuell support hänvisas till din egen IT-avdelning.

  1. Logga in på självservicesidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med ditt vanliga JU-konto
  2. Klicka på alternativet Eduroam (Wi-Fi) i menyn
  3. Notera ditt användarnamn till Eduroam - det är JU-användarnamn@ju.se
  4. Sätt ett lösenord som är exakt 7 tecken långt och i övrigt följer lösenordspolicyn

Guide för att skapa eller byta Eduroam-lösenord Pdf, 1.9 MB.

JU-Visitor

Det trådlösa nätverket JU-Visitor är endast avsett för användare med ett besöks- eller funktionskonto vid högskolan. (Besökskonton kan beställas av en anställd på JU via Självservice Användarkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..)
Anslut till JU-Visitor med lösenordet du fått tillsammans med dina kontouppgifter, öppna därefter en valfri webbläsare för att ange dina inloggningsuppgifter för kontot. Skulle ingen inloggningssida dyka upp, ange https://wlc.hj.se i webbläsarens adressfält.

JU-Visitor går inte att ansluta till med personal- eller studentkonto.

Om du stöter på problem finns det många svar under Vanliga frågor. Hittar du inte svaret på din fråga, kontakta IT-helpdesk.