Nyaste stjärnan på JAs himmel: Eva-Mari Blomqvist

Universitetsadjunkten har varit på Jönköping Academy sedan 1 mars

Eva-Mari Blomqvist

För att vi ska få lära känna Eva-Mari lite bättre så svarar hon här på "fem snabba frågor":

1. Vad jobbade du med tidigare?

2015-2019 har jag arbetat på Filippinerna för en biståndsorganisation som heter Children´s Mission Philippines. Organisationen har funnits på Filippinerna i 35 år och arbetar nu med skola/utbildning, sjuk och hälsovård samt en barnby och utvecklingsarbete bland främst barn och kvinnor.
Det var en volontärtjänst och både jag och min man arbetade där. Jag hade funktionen som Chief Operating Officer vilket innebar att jag försökte få de olika avdelningarna och programmen att samverka bättre för att optimera värdet av de tjänster som erbjöds. Jag skrev rapporter, ansökningar och följde upp resultat. Jag var även en del av teamet som kommunicerade på sociala media och tog massvis av foton…
Innan jag tog det jobbet arbetade jag på Värnamo sjukhus som utvecklingsledare/chefssjuksköterska med ansvar för vårdplatser, patientsäkerhetsfrågor, ombyggnationer, studenter och elever, utbildning av hälso-och sjukvårdspersonal, introduktion av nyanställda mm samt en rad regionövergripande uppdrag främst rörande förbättringsarbete, patientsäkerhet och omvårdnadsutveckling.

2. Vilken är din favoritplats på jorden?

Jag har rest en del så den frågan kan tyckas svår men jag säger ändå mina föräldras hemtrakt i södra Vetlanda kommun. Där har vi i släkten två små skogsgårdar med bland annat tillgång till kräftfiske. När jag kommer dit känner jag mig hemma. Konkurrensen har visserligen hårdnat nu när vi har hus på Listerlandet…

3. Vad ser du mest fram emot att få bidra med på Jönköping Academy?

Jag har lång praktisk erfarenhet inom flera av de områden som ingår i Mastersutbildningen och hoppas kunna bidra med mina kunskaper inom förändrings- och förbättringsarbete, projektledning, coachning och patientsäkerhet. Dessutom är jag övertygad om att jag kommer att lära mig många nya spännande saker.

4. Vilka är de tre viktigaste egenskaperna i ett välfungerande arbetslag?

Att lyssna på varandra, att stötta och delge kunskap och att tro gott om varandra (t.ex. att alla går till jobbet med förhoppningen om att göra ett bra jobb).

5. Vad längtar du efter att göra när corona-pandemin är över?

Åka hem till min pappa och sedan hälsa på hos äldsta dottern och hennes man i Sollentuna och på vägen hem ta omvägen via Alingsås för att hälsa på svärdottern.

Vi önskar Eva-Mari varmt välkommen till avdelningen!

2020-04-06