Vi är JA!

Nästa stjärna att presentera på Jönköping Academys himmel finns i Blekinge. Hon skiner dock så starkt med sin närvaro och kompetens, att det den fysiska distansen till trots ändå känns som att hon finns mitt bland oss. 

Eva-Mari Blomqvist

Eva-Mari började sin anställning på Jönköping Academy mitt under brinnande pandemi i våras, så hon arbetar på distans från sitt hem i Blekinge. Hon är en frisk fläkt som bidrar med mycket kunskap och erfarenhet i flera kurser i masterutbildningen, som till exempel Förbättringskunskap I och II, Coachingkursen och Drivkraftskursen. Även om det är fantastiskt hur mycket som kan lösas på distans, är det inte utan att man längtar till den dagen Eva-Mari kan bidra med sin positiva personighet på plats i Jönköping istället.  

Här får vi nu lära känna henne lite bättre med hjälp av tre snabba frågor!

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det roligaste med mitt jobb är att jag får förmedla ett budskap som studenterna kan omsätta i praktisk kunskap för att utveckla vården av patienter.

Vilket är ditt personliga förbättringsarbete?
Mitt personliga förbättringsarbete har legat nere ett tag men jag tänkte ta upp det nu när det börjar bli höst. Jag vill bli riktigt bra på att baka surdegsbröd och allra helst i vår gamla bakugn! Det handlar om tre delar; få till den perfekta surdegen, få till den perfekta bröddegen och sist men inte minst få till en bra eld och temperatur i bakugnen.

Vad har du för dold talang?
Jag har nog ingen dold talang för jag är ganska öppen om vem jag är och vad jag gillar att göra och vad jag kan. När jag ska koppla av från mitt arbete gillar jag trädgårdsarbete bäst. Min nuvarande trädgård är en utmaning eftersom den är torr och sandig. Vid årstider när det inte passar med trädgårdsarbete så gillar jag att sy, baka och laga goda middagsgrytor.

2020-10-28