Vi är JA!

Annika Nordin är Improvement Science personifierad, och det är därför hon är den som introducerar förstaårsstudenterna i Förbättringskunskapens magiska värld.

Jag frågade en student vilken betydelse Annika och hennes undervisning har under det första masteråret, och så här svarade hon:

"Annika gör den grundläggande förbättringskunskapen konkret och förståelig för studenter som är i början på sin förändringsledarresa på ett tillgängligt och uppmuntrande sätt. Denna kunskap och praktiska förankring gällande PDSA hjul, fiskbensdiagram och Noolans förbättringsmodell följer med oss masterstudenter genom hela utbildningen. Hon bidrar till kittet längs hela resan då förbättringskunskapen ständigt är närvarande."

Här får vi nu lära känna Annika lite bättre med hjälp av tre snabba frågor!

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Att kunskap och lärande står i centrum; både för studenter och mig själv. Det är oerhört givande att få följa och stödja andra i sina förbättrings- och studieprojekt.

Vilket är ditt personliga förbättringsarbete?
Min "upptäckt" kring personliga förbättringsarbeten är att det inte handlar om att bli duktigare eller bättre, utan att sikta på vanor och rutiner. Det låter kanske inte så spännande, men resultaten kan bli fantastiska! Jag har drivit personliga förbättringsarbeten för att öka sopåtervinningen, få bättre matvanor, inte tappa bort saker m.m. Den här hösten handlar det om att må bättre i den digitala omställningen.

Vad har du för dold talang?
Att komponera gourmetmiddagar utan att kunna laga mat.

Annika Nordin

2020-11-13