Vi är JA!

Kristinas energi, driv och hängivenhet tog henne till Norge

Kristina Areskoug Josefsson arbetar just nu 20% på Jönköping Academy som docent i Kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd, och övrig tid som professor i Folkhälsa och Rehabilitering på VID Specialized University och Oslo Metropolitan University i Norge. På JA arbetar Kristina inom forskningsprojektet SAMSKAPA och som doktorandhandledare.

I pandemitider saknas arbetskamraterna såklart mycket, och särskilt energin kring dem. En annan unik talang än den som Kristina själv nämner nedan är förmågan att springa i högklackat. Det ljudet, av Kristinas energiska klackar i korridoren, tillsammans med hennes smittande skratt, saknas enormt mycket. Hoppas att vi snart får höra både klackar och skratt igen.

- Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med mitt jobb är att få lära mig nya saker, få nya infallsvinklar och reflektioner på forskning och undervisningsområden kopplat till praktiken.

- Vilket är ditt personliga förbättringsarbete?

Mitt personliga förbättringsarbete är att hantering av hemmakontorets närhet till kylskåpet… Det är lätt att gå dit och se vad som finns…

- Vad har du för dold talang?

Dold talang? Det beror på vem som frågar tror jag. Det som är dolt i en miljö kan vara helt öppet i en annan miljö. Hyfsat bra på att laga soppa på en spik, alltså få ihop en maträtt av vad som finns i skåpen och slippa gå och handla!

Kristina Areskoug Josefsson

2021-01-22