Anmälan är öppen från 15 mars inför HT och från 15 september inför VT. För kurser stänger anmälan i slutet av april respektive slutet av oktober. Seminarier, verkstäder och coachning kan man anmäla sig till ända fram till en vecka före aktivitetsstart.

style Utbildningstyp: Kurs
event Kursstart: Vecka 4, 2024
place Ort: Jönköping
clear_all Nivå: Avancerad nivå

Hur förbereder vi våra studenter för en framtid som ter sig oviss och komplex? Vilka hållbarhetsrelaterade kompetenser behöver våra studenter utveckla och hur ger vi dem handlingsberedskap för framtiden? Och hur kan man som lärare bli trygg i att leda etiska diskussioner i klassrummet?

 

Kursen är avsedd för dig som undervisar i högre utbildning och vill stärka din förmåga att undervisa om hållbarhet. Högskolor ska enligt högskolelagen i sin verksamhet främja en hållbar utveckling. Detta mål behöver i linje med Agenda 2030 omfatta en rad områden: hållbara livsstilar, mänskliga rättigheter, jämställdhet, en kultur av fred och globalt medborgarskap samt miljö.

 

Kursen vill belysa hur man kan implementera hållbarhet i undervisning. Genom föreläsningar, vetenskapliga artiklar, diskussioner och kunskapsutbyte med kollegor, ges du möjlighet att utveckla din förmåga att undervisa om hållbarhet, på ett hållbart sätt.

 

Horisontella mål för Educatekurser

De horisontella målen är att stärka och ge läraren möjlighet att lösa problem i pedagogiska miljöer, främja och delta i kollegialt lärande och samverkan, och utöka sin pedagogiska repertoar för att underlätta livslångt lärande.

Till dig som blivit antagen till Hållbarhet i högre utbildning och har fått ett antagningsbesked från antagningen vid JU!

 

Schema

Schemat för VT24 finns tillgängligt via TimeEdit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ta chansen och boka upp datumen så snart som möjligt så att du undviker krockar med kurser som du undervisar!

 

Lärplattform

I kursen använder vi oss av Canvas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som digital plattform. För att komma åt kursaktiviteten på Canvas använder du ditt studentkonto.

OBS! Om du inte redan har ett studentkonto så skapas ett sådant vid antagning. Det gäller även dig som är JU-anställd.

Studentkonto och registrering

Om du inte har aktiverat ditt studentkonto måste du göra det:

  • Gå till activation.ju.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  • För JU-lärare:
    • Välj Jönköping University Login för att aktivera studentkontot med hjälp av inloggningen till ditt personalkonto på JU.
  • För externa deltagare:
    • Om du inte arbetar vid JU och därmed inte har ett personalkonto, ska du i stället välja knappen BankID eller Engångskod.
    • Följ sedan steg-för-steg-guiden där registrering på kurs sker, lösenordet sätts och kontot aktiveras.

 

Du som redan har ett aktivt studentkonto loggar in i Student-Ladok och registrerar dig. Efter kontoaktivering och registrering går det att logga in med studentkontot i Canvas. Du som nu har både ett personalkonto och ett studentkonto kan använda två olika webbläsare för att enklare hålla isär inloggningarna.

 

Vidarebefordra e-post

För att underlätta för dig att hålla koll på mejl som kommer till studentkontot föreslår vi att du vidarebefordrar studentkontots mejl till en e-postadress du redan använder.

Utbildningen ges vid: Educate
style Utbildningstyp: Kurs
verified_user Behörighet: Utbildning på grundnivå, 180 hp.
event Kursstart: Vecka 4, 2024
local_library Studieform: Campusbaserad
place Ort: Jönköping
rotate_right Studietakt: 13%
clear_all Nivå: Avancerad
data_usage Omfattning: 3 hp
language Språk: Engelska

Kontakta oss

Kontaktpersoner

  • Universitetsadjunkt kemi