Anmälan är öppen från 15 mars inför HT och från 15 september inför VT. För kurser stänger anmälan i slutet av april respektive slutet av oktober. Seminarier, verkstäder och coachning kan man anmäla sig till ända fram till en vecka före aktivitetsstart.

style Utbildningstyp: Kurs
event Kursstart: Vecka 44, 2024
place Ort: Jönköping
clear_all Nivå: Avancerad nivå

Kursen är avsedd för nybörjare i universitetsundervisning, men även för mer erfarna lärare som vill förbättra studenternas utbildningsupplevelse. Kursen tillämpar förvaltningsprinciper för att hantera kursutformning, planering, kommunikation och genomförande i syfte att skapa en förutsägbar och konsekvent kursmiljö för alla inblandade parter. Ämnen som utveckling av kurs/klassleverans, kurshanteringssystem och system för inlärning kommer att tas upp, liksom olika mått på kurskvalitet och hur kommunikation och personligt varumärke kan bidra till att förbättra kursupplevelsen.
Enligt litteratur och kursutvärderingar ökar en välskött kurs de studerandes tillfredsställelse med kursen och har en potential att förbättra engagemanget.


Genom att använda förvaltningsanalogin har denna kurs för avsikt att bygga upp kunskaper och praktiska färdigheter som är användbara för:

 1. Utformning av en ny kurs.
 2. Planera kursens genomförande
 3. Att genomföra (organisera) kursen.
 4. Utvärdering (kontroll) av erfarenheten som ett bidrag till nästa kurstillfälle.


Horisontella mål för Educatekurser

De horisontella målen är att stärka och ge läraren möjlighet att lösa problem i pedagogiska miljöer, främja och delta i kollegialt lärande och samverkan, och utöka sin pedagogiska repertoar för att underlätta livslångt lärande.

Det finns inget extramaterial för detta tillfälle ännu.

Till dig som blivit antagen till Managing the Course och har fått ett antagningsbesked från antagningen vid JU!

 

Schema

Schema är tillgängligt på ju.se/schema Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från början av april. Ta chansen och boka upp datumen så snart som möjligt så att du undviker krockar med kurser som du undervisar!

 

Lärplattform

I kursen använder vi oss av Canvas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som digital plattform. För att komma åt kursaktiviteten på Canvas använder du ditt studentkonto.

OBS! Om du inte redan har ett studentkonto så skapas ett sådant vid antagning. Det gäller även dig som är JU-anställd.

Studentkonto och registrering

Om du inte har aktiverat ditt studentkonto måste du göra det:

 • Gå till activation.ju.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
 • För JU-lärare:
  • Välj Jönköping University Login för att aktivera studentkontot med hjälp av inloggningen till ditt personalkonto på JU.
 • För externa deltagare:
  • Om du inte arbetar vid JU och därmed inte har ett personalkonto, ska du i stället välja knappen BankID eller Engångskod.
  • Följ sedan steg-för-steg-guiden där registrering på kurs sker, lösenordet sätts och kontot aktiveras.

 

Du som redan har ett aktivt studentkonto loggar in i Student-Ladok och registrerar dig. Efter kontoaktivering och registrering går det att logga in med studentkontot i Canvas. Du som nu har både ett personalkonto och ett studentkonto kan använda två olika webbläsare för att enklare hålla isär inloggningarna.

 

Vidarebefordra e-post

För att underlätta för dig att hålla koll på mejl som kommer till studentkontot föreslår vi att du vidarebefordrar studentkontots mejl till en e-postadress du redan använder.

Utbildningen ges vid: Educate
style Utbildningstyp: Kurs
verified_user Behörighet: Employment as university teacher, doctoral student or equivalent. English proficiency corresponding to at least English 5 or the equivalent is required.
event Kursstart: Vecka 44, 2024
local_library Studieform: Campus
place Ort: Jönköping
rotate_right Studietakt: 10%
clear_all Nivå: Avancerad
data_usage Omfattning: 1.5 hp
language Språk: Engelska
access_time Längd: 10 veckor

Kontakta oss

Kontaktpersoner

 • Universitetslektor företagsekonomi
 • Lärare Engelska